Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Apple a BMW: Chtějí spolupracovat na vývoji nových automobilů

Tomáš Dusil
Diskuze (3)
Firma Apple možná bude v budoucnu více prostoupena vozy BMW. Zatím se podílí pouze na rozhraní vozů německé značky.

Jak sdělila agentura Reuters, obě značky výrazně zintenzivnily vzájemné rozhovory na vysoké úrovni. V rámci nich inženýři firmy Apple navštívili továrnu BMW v Lipsku, kde se vyrábí elektrický model i3. Výsledek prý na Apple hodně zapůsobil. Zejména to, jaké používá BMW výrobní metody v souvislosti s tak avantgardním vozem, jakým i3 bezpochyby je. Cílem bylo získat poznatky, které se mohou do budoucna hodit, tedy za předpokladu, že se Apple rozhodne vyrábět vlastní elektromobil.

Zatím jen rozhraní

V nejbližší budoucnosti by ale šlo spíše o to spolupracovat na vývoji, nikoliv na výrobě. Jistě nepřekvapí, že BMW věnuje pozornosti ze strany Applu mimořádný důraz. Podle Klause Froehlicha, jednoho z vedoucích vývoje automobilky BMW však německá značka nechce potenciálním rivalům ukazovat nic z tajů svých ekologických technologií. Přesto je těžké si představit, že v budoucnu by každý výrobce pracoval na ekologicky šetrné technologii sám.

Firma Apple má bohaté zkušenosti s vývojem elektronických rozhraní a mobilních technologií v automobilech, v oblasti vývoje a výroby samotného automobilu je ale úplným nováčkem. BMW však Apple potřebuje, minimálně kvůli spolupráci na informačních systémech. V tomto případě je stylizované "jablíčko“ zárukou kvality a funkčnosti, na ostatních částech vozu však není tak úplně nezbytné. Přesto se zdá být potenciál této spolupráce docela značný, a to pro obě společnosti.

Tomáš Dusil
Diskuze (3)
4. 8. 2015 10:33
Re: Vsetko je inak, pan Dusil
V tom clanku, na ktery odkazujes, se pise pouze o nedokoncene spolupraci na vyvoji auta od Apple, ne na ukonceni spoluprace celkove (tedy spoluprace na vyvoji palubnich systemu napriklad - tomu se clanek vubec nevenoval).
3. 8. 2015 15:25
Re: Vsetko je inak, pan Dusil
Tak hlavne, ze ty vis jak to vsechno je >:D