Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Apple iPod ve všech modelech Audi

Ondřej Láník
Diskuze (22)
Do modelů Audi Q7, A8 a A6 je na přání montováno rozhraní Audi music interface pro připojení přehrávačů iPod modelů G3, G4, iPod Mini, iPod Nano, iPod Photo a iPod Video.

Rozhraní sestává z úložného místa pro iPod a z příslušné řídicí jednotky a může být umístěno v odkládací schránce spolujezdce (A8 a A6) nebo ve středové opěrce (Q7). Připojeno je přes ovládání měniče CD, takže je rádiem případně navigačním systémem rozeznáno a ovládáno jako vstup z měniče CD. Vzhledem k tomu, že Audi music interface svou velikostí odpovídá standardní velikosti měniče CD Audi, nahrazuje u některých modelových řad kombinace Audi music interface + měnič CD původní kombinaci dvou měničů CD. Audi music interface v budoucnu umožní pomocí konektoru USB připojení i jiných datových zdrojů než je iPod.

Přehrávač může být plně ovládán prostřednictvím systému MMI – číslo skladby a jméno interpreta se zobrazují na monitoru MMI a jejich volbu lze provádět ovládacími tlačítky systému. Rozhraní se dodává za cenu začínající na 8.253,- Kč a od počátku roku 2007 je k dispozici i k dodatečné montáži.

Úprava pro umístění přehrávače iPod v odkládací schránce je dostupná i pro modelové řady Audi A3, A4 a TT, tentokrát jako příprava pro iPod. V tomto případě je přehrávání ovládáno a reprodukováno prostřednictvím rádiového nebo navigačního systému.

U modelů Audi Q7, A8 a A6 mohou být na přání prostřednictvím CD měniče přehrávány i audiosoubory MP3 a WMA. Díky velmi nízkým paměťovým nárokům může mít řidič ve voze i velmi rozsáhlou hudební kolekci.

Přehrávat CD s formátem MP3 lze i v ostatních modelech Audi, tedy v Audi A3, A3 Sportback, A4 a TT – tuto funkci umožňují autorádia nové generace, vybavená třířádkovým displejem a šesti tlačítky softkey, která mají podle zvoleného menu různé funkce (kontextová menu). Nová řada autorádií má intuitivní ovládání, rádia lze tedy ovládat velmi snadno, bez pracného studování návodů k obsluze. Dodávají se ve třech variantách: Chorus, Concert a Symphony. Přehrávání MP3 je možné pouze u vozů vybavených rádiem Concert nebo Symphony, případně tuto funkci dále umožňují obě varianty navigačních systémů, které jsou pro tyto modelové řady k dispozici.

Ondřej Láník
Diskuze (22)
4. 1. 2007 12:54
Re: jdu do toho
Herr gott, ja sem tak vozralej...hele, iPod, nekdo nam to sem poslal, ale nemuzu si spomenout naco. ...Sr*t na to, dame particku pokra vo ten iPod.
Avatar - mirro007black
4. 1. 2007 11:45
Re: jdu do toho
skutecnost je takova, ze team vyvojaru audi a hlavni sefkonstrukter se den pred konecnou realizaci audi a6 tak vozrali, ze zapomeli na tento velice vyznamny detail a ted napravuji sve chyby ;o)
4. 1. 2007 10:59
Re: jdu do toho
to teda je, prej 25 clenny tym Turku na tom pracoval temer dva roky...
3. 1. 2007 18:58
iPod
Kdyz to uvedlo BMW, myslim ze uz to bylo hodne oneskorene. Uz tehdy to nakej patek ponoukali nektery vyrobci auto audio. Celkove se mi zda, ze ta konktivita v autech je stale hodne, hodne pozadu. Proc se napr. skoro nikdy nemontovali aux vstupy, myslim nekde jinde nez na zadni strane radia. Napr. v stredne konzoli, nebo i na predne strane radia. A ta nepodpora iPod, nejoblibenejsiho mp3 prehravace, to je taky na zamysleni. Takze, AUDI vitej, ostatni tady budou pozdej...