Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin slavnostně zahájil výrobu nového Vantage

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
První sériový Aston Martin Vantage nové generace opustil výrobní linku v Gaydonu a další exempláře následují. K zákazníkům zamíří první vozy koncem tohoto měsíce.

Aston Martin odhalil podobu nové generace modelu Vantage na podzim loňského roku a veřejnost si jej mohla blíže prohlédnout například na autosalonu v Ženevě.

Sériová výroba nové generace dvoumístného kupé tradiční britské značky se v jejím výrobním závodě v Gaydonu rozběhla 17. května letošního roku za účasti nejvyššího vedení.

Andy Palmer, generální ředitel automobilky Aston Martin, v souvislosti se zahájením výroby nového generace modelu Vantage uvedl, že se jedná o vzrušující moment pro celou společnost a důležitý den v historii značky.

Předchozí Vantage byl jedním z nejúspěšnějších modelů v historii automobilky Aston Martin a její vedení věří, že nová generace jej překoná.

Aston Martin Vantage ve své nové generaci rozvíjí současný styl své značky. Pod kapotou má tento model čtyřlitrový vidlicový osmiválec twin-turbo původem od Mercedes-AMG, který je naladěn na nejvyšší výkon 375 kW (510 k) a točivý moment 685 N.m. Tyto hodnoty míří k zadním kolům prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky od ZF.

Dvoumístné kupé s celkovou délkou 4465 m, šířkou 1942 mm, výškou 1273 mm a rozvorem náprav 2704 mm má suchou hmotnost 1530 kg. Aston Martin uvádí, že nový Vantage s maximální rychlostí 314 km/h a zrychlením z 0 na 100 km/h za 3,6 s je nejsportovnějším typem v jeho aktuální nabídce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
18. 5. 2018 23:27
Re: Pěkné, ale ten předek?
njn Henrik Fisker je pryč a nastoupil Tobias Sühlmann, začíná doba temna pro AM :'-(
18. 5. 2018 19:59
Re: Pěkné, ale ten předek?
Podle fotek to tak nevypada, ale nazivo je ten predek mnohem lepsi. Zatim jsem ho videl jen v te cervene a pecka. Uvidime, co dalsi barvy.
18. 5. 2018 16:40
Pěkné, ale ten předek?
Pěkné, ale na to předku se moc nevyřádili. V jednoduchosti je krása si zde myslím vzala za své.