Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi A4 Avant – Jízda s modelovým rokem 2012

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (36)
Audi A4 Avant se stejně jako ostatní zástupci ingolstadtské střední třídy dočkalo pro modelový rok 2012 modernizace designu i techniky.

Nový design přídě zdůrazňuje horizontální linie a přichází s výrazněji trojrozměrným vzhledem. Tvar masky i předních světel se inspirují u větší A6 a faceliftu A5, přesné provedení světel i nárazníku se ale od A5 liší.

V případě xenonových světel řada A4 disponuje vpředu diodovými světly pro denní svícení, které jsou tvořeny trubicí pod společným krytem světlometů. Stejně tak vzadu na koncových svítilnách je u vozů s xenonovými světlomety použita diodová technika.

Decentní změny se dotkly i zádi. Mírně upravený nárazník nyní vždy nese dvě koncovky výfuku.

Interiér dostal nový design volantu a nové kovové ozdobné prvky. Změnilo se ovládání multimediálního systém MMI Plus, které nově vystačí se čtyřmi místo osmi tlačítek. Další ergonomické změny zahrnují například rychlejší ovládání vyhřívání a chlazení sedadel pomocí speciálních tlačítek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (36)
9. 1. 2012 10:00
Re: Změny BYLY..
pri novej mqb platforme by vysledny produkt utrpiet...podla toho čo sa vravelo tak mqb ma flexibilne nastavenie razvoru a inych parametrou...tym padom bude realne,že napr a3 a octavia ,či golf nebudu mat rovnaky razvor ako doteraz...plus zdielanie nemusi byť vždy medzi všetkymi modelmi napriklad davka exkluzivity sa može držat motorizaciami,či extra výbavou...
8. 1. 2012 22:02
Re: Změny BYLY..
Je jedna celkem univerzální pravda - vyvinout jednou něco univerzálního je lepší, než vyvinout to desetkrát jednoúčelově. Znovupoužitelnost je to klíčové slovo. Univerzální vývoj je dražší, ale s každou další aplikací se ti vrací víc a víc peněz. Sdílení je správný směr, jediná otázka je, jestli neutrpí výsledný produkt.
8. 1. 2012 22:01
LEGO
AUDI Technics (18-99 let):
Dobry den, automobilka AUDI prechazi na novy system vyroby, kdy soucasnou modelovou radu nahrazujeme zakladni stavebnici s dvema variantami predku a zadku, ze kterych si vyrobite libovolnou AUDI
Predek:
- varianta 1 (model A4,A5,A6, upcoming!A3)
- varianta 2 (A8)
Zadek:
- varianta 1 (A4, limited, za dva roky bude jiste nahrazeno var 2)
- varianta 2 (A6,A8)

Z vyse uvedenych si vyberte libovolnou kombinaci, pro fajmsmekry jsou zde jeste i varianty kombi, coupe, cabrio, jedna se jen o drobne nuance zakladnich variant.

Do 5 let system zdokonalime, varianty budou nahrazeny jednim zakladnim modelem a pumpickou, krabice bude doplnena singleframe hodici se vsude, i na vrata od garaze a jeste o nalepky na zadni viko pro oznaceni modelu, ktery si libovolne prifouknete: AUDI XS, S, L, XL. :-)

Ted vazne, toto uz je prilisna unifikace, ja sice nejsem cilova skupina, nicmene o dnesni audi bych uz neuvazoval ani omylem, vsechno ostatni zacina byt lakavejsi, snad se jim to brzo nevymsti

8. 1. 2012 19:10
Re: Změny BYLY..
celkovo som rad,že vw na to ide inak ako konkurencia,ono je pekne ponukat toho vela,ale vw na to šiel formou platforiem ,zdielanie ...naopak PSA a Mitsu išli na to prebrandovanim Outlanderu teraz ASX ,tu k dobru hra,že PSA sa posnažili pozmeniť vzhlad 4008 a c4 aircross stale to je len to mistu...siice dufam,že interier bude v oboch modeloch charakterizovat tu ktoru značku,,,

ps.tak som to našiel interier asx ;-\ škoda
8. 1. 2012 16:36
Re: Změny BYLY..
Jen doplním.

U malých aut prostě platí, že potřebuješ prodávat velké množství, aby se ti výroba vyplatila. Tady má Audi ohromnou konkurenční výhodu. Proto BMW i MB spolupracují s mainstreamovými výrobci v oblasti malých platforem a motorů. Mini si nemůže stěžovat, ale za peníze Audi prostě vyvíjet a vyrábět nedokáží.

Auto je o celkovém naladění. Důvod, proč A1 nemá třeba dvojité lichoběžníky, jako její větší bráškové, je prostý - je moc malá a lehká. Dvojité lichoběžníky, ač lepší řešení, by tu přinesly pouze vyšší náklady, vyšší hmotnost a pravděpodobně horší jízdní vlastnosti. Největším problémem A1 je to, že Polo je prostě samo o sobě dobré auto. Podobné je to u A3.

PS: Jen koukám, že jsem tam dopsáním vytvořil trochu nesmysl, tak oprava:
Což je zřejmě také důvod, proč nová levná Škodovka dostane právě PQ34 místo nové MQB (kterou bude mít Octavia) nebo odcházející PQ35 (kterou má Octavia dnes).