Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

A8 Audi exclusive concept: Exkluzivní interiér pro dvanáctiválcovou limuzínu

David Bureš
Diskuze (12)
Novinka se čtyřmi kruhy ve znaku nabídne speciální interiér s italskou kůží, pod její kapotou pracuje dvanáctiválec s 368 kW.

Na český trh tento týden vstupuje modernizované Audi A8. Ingolstadtský výrobce zároveň představuje novou speciální verzi tohoto vlajkového sedanu, která se jmenuje A8 Audi exclusive concept. Automobil vznikne pouze v 50 exemplářích.

A8 Audi exclusive concept se proti běžné á-osmičce liší jedinečným interiérem. Velice jemnou kůži v barvě koňaku dodala italská společnost Poltrona Frau zabývající se výrobou designového nábytku.

Obložení interiéru je vyrobeno z jemnozrnného olivového dřeva v hnědo-stříbrné barvě. Barevné provedení ladí s šedým prošíváním. Horní část palubní desky je čalouněna Nappa kůží, naopak na strop je použita sněhově bílá Alcantara.

Limitovaná edice je postavena na základech prodloužené limuzíny A8 L, která je proti výchozí A8 delší o 130 milimetrů. Pod kapotou automobilu tedy pracuje 6,3litrový benzinový dvanáctiválec do W o výkonu 368 kW a točivém momentu 625 N.m. Jeho spotřebu pomáhá snížit systém vypínání válců.

O výrobu automobilu se postará továrna quattro GmbH v Neckarsulmu. První exempláře z výrobní linky sjedou v březnu 2014.

Stejnojmenná edice byla představena již před dvěma lety. Také tehdejší A8 L W12 exclusive concept se chlubilo vylepšeným interiérem s kůží od Poltrona Frau.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - white label
18. 11. 2013 11:53
Re: ok
Tak to vypadá, když profláklý diskusní "tupounek" tvého formátu narazí na inteligentního diskutéra. "Děcko v jeslách", nebo dotazy na rodiče to je především tvoje parketa... ;-)
17. 11. 2013 21:54
Re: ok
Takže podle tebe je třeba Coupé model. Mne nezajímala řada, ale model. Protože to tvoje "picasso" také mohlo být Grand Picasso. A podívejme se, ono bylo. Také mne zajímalo, kterou generaci, nebo dokonce modelový rok myslíš. Protože skutečně není jen jedno Picasso. Modely mají celé jméno. Tohle si zkoušej na ta děcka v jeslích.

A nemysli si, že utečeš od tématu. Čím ti GC4P připomíná A8?
16. 11. 2013 18:54
Re: ok
Tobě vážně tohle [odkaz] připomíná A8?

Kdyby bylo Picasso jen jedno, nemusel bych tu z tebe tahat jak z chlupaté deky, které máš na mysli. :-!
16. 11. 2013 16:04
Re: A ja, že za tie peniaze tam dali damascénsku oceľ ...
Že to tých bohatých šejkov ešte nenapadlo? Však je to arabské kultúrne dedičstvo.
Vyzeralo by to naozaj brutálne dobre. A omnoho lepšie, ako symetricky leštená nerez alebo dezénovaný hliník.
[odkaz]
16. 11. 2013 14:32
Re: ok
Citroen žádný model "picasso" nenabízí. Budeš muset být přesnější.

Ale když už jsi uvedl rok... mně v první řadě tenhle interiér připomíná předchozí A8. Možná jsem ale slepý a podobnost mezi D4 [odkaz] a D3 [odkaz] se mi jen zdá. Navíc současná A8 je na trhu od roku 2010 (představena 2009). A 2010 je před 2013.