Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A8 bude mít rok zpoždění

Michal Fokt
Diskuze (9)
Topmodel Audi nedorazí dříve, než koncem roku 2017, chce být totiž prvním vozem značky s pokročilou funkcí autonomního řízení.

Audi má v plánu s novou generací technicky vypiplané limuzíny A8 zahanbit své konkurenty v luxusním segmentu a je tomu ochotná obětovat další rok vývoje. A8 se měla podle původních plánů objevit už v průběhu příštího roku, jenže namísto toho po novince bažící zákazníci budou muset jezdit ve stávající generaci ještě další rok, což je však vcelku snesitelný úděl.

Audi má ke zpoždění auta podle Autocaru několik důvodů, ovšem tím nejzásadnějším je, že luxusní značka koncernu Volkswagen chce do svého topmodelu vůbec poprvé zakomponovat prvky autonomního řízení. Kromě zástupů různých elektronických asistentů by tak Audi A8 mělo být na dálnici schopné jízdy bez zásahu řidiče a to do rychlosti 64 km/h. Jinými slovy řidič se nebude muset obtěžovat řízením v dopravních zácpách a převezme řízení až ve chvíli, kdy se kolony zase rozjedou.

Audi A8 bude při jízdě využívat ultrazvukových senzorů, kamer, radarů a laserových scannerů a ve velké míře se bude pracovat také s daty na cloudu, která lze s ohledem na plánovaný směr jízdy stahovat a naopak nahrávat informace o aktuálních jízdních podmínkách, která budou užitečná pro ostatní připojené vozy koncernu VW.

Jakožto první vůz, vzniklý pod vedením nového šéfdesignéra Marca Lichteho, ponese nové Audi A8 stylistické rysy konceptu Prologue a v tomto stylu budou následně ztvárněny i modely A6 a A7.

Michal Fokt
Diskuze (9)
17. 3. 2015 17:16
Re: nezastavujeme.... mame spozdeni
Na Q7 mi dosla SMSka, ze uz prijimaju objednavky u dealera, tak si mozes o jedno poziadat >:-[]
Avatar - AUDIRS6
17. 3. 2015 15:40
Re: nezastavujeme.... mame spozdeni
Odklad A4 bol 1 opodstatneny - dizajn a druhy marketingovy (az teraz - lebo Passat....)
Co sa A8 tyka, j to presne ako som uz davnejsie hovoril - koli autonomnj jazde.
System ako taky uz je funkcny a dokonca vraj spolahlivy. Takze teoreticky - technicky - nic nebrani jeho uvedeniu na trh aj v planovanom termine.
Zase ale asi zahral marketing - teda skor EU legislativa - a chcu ho vypustit az ked bude autonomna jazda v sulade s UE smernicami.
Samozrejme ma to svoje vyhody aj nevyhody:
Ci budu aktualni zakaznici A8 ochotni defakto 2 roky navyse cakat na novu...atd...
Vyhody pre automobilku ale su : moznost dalsieho zdokonalovania vsetkej moznej techniky, od ladenia motorov, podvozkov, palubnych systemov...az po ocakavane zlacnenie kompozitnych materialov za par rokov a ich masovejsie nasadenie za priaznivejsie ceny.
Sam z toho moc nadseny niesom - z toho extremneho oneskorenia ( povodne totiz mala A8 debutovat uz tento rok vo Frankfurte !!! ako mod.r.2016) pripada mi to ako take testovanie trpezlivosti a lojality zakaznikov Audi. Ak to ale preziju a uspeju, tito zakaznici im za to najskor budu v buducnosti vdacni, nakolko dostanu vypiplany produkt a dovolim si ocakavat aj lepsi pomer ponuka / cena. ( teda technologie zahrnute v standarde oproti doteraz planovanym ).
;-)
Avatar - Hammunasakra
17. 3. 2015 15:08
Re: nezastavujeme.... mame spozdeni
Jo byly už 2 odklady a pobavili mě v minulym Autotipu kde psali vo tomhle 2x zpoždenym audi A4 B9 a příští generaci BMW 3 G20 která se prej oproti audi vo 2 roky opozdí :yes: >:D
Že to je přesně v obráceně vo tom ani píp! Fakt korektní zpravodajství >:-[] :-!
Avatar - fOE
17. 3. 2015 14:39
Re: nezastavujeme.... mame spozdeni
Myslim i A4 byla pozdrzena dyl nez se puvodne planovalo.
Avatar - Hammunasakra
17. 3. 2015 14:30
Re: nezastavujeme.... mame spozdeni
Zpoždění a dokonce vopakovaný má hlavně A4