Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 2007: shrnutí novinek z Intermotu

Roman Daněk
Diskuze (2)
Největší novinky z mezinárodního motosalonu Intermot jsme představili v říjnu. V Kolíně nad Rýnem ale bylo mnohem více motorek značky BMW a bylo by škoda, kdyby jste o jejich představení byli ochuzeni.

Hlavní novinky jsme vám představili v samostatných článcích během minulého měsíce, ale připravili jsme si pro vás ještě souhrnné informace od většiny "velkých hráčů" v motocyklovém světě. Příkladem je článek, který jsme už publikovali u Ducati, a na podobné informace a fotografie se můžete se těšit např. u Hondy, Kawasaki, Suzuki, Yamahy nebo amerického výrobce Harley-Davidson.

Německý výrobce motocyklů, společnost BMW, představila naháče R1200R jako první ochutnávku z novinek pro příští rok. Motocykl si svou mediální předpremiéru odbyl již v létě. Naked bike zájemcům odkrývá stavbu odpružení přední vidlice, bavorácký Telelever, vzadu je jednoramenná kyvka, letmo uchycené kolo a Paralever. R1200 R má velmi dobrou výbavu: brzdový systém s ABS a zadní kolo je vybaveno systémem ASC (kontrola protiprokluzu).

Dále je možné motocykl za příplatek vybavit elektronicky nastavitelným odpružením ESA, systémem pro kontrolu tlaku obou pneumatik, praktickým předním plexisklem nebo sadou cestovních kufrů. Za povšimnutí také stojí, že R1200 R váží bez náplní 198 kg, což je hmotnost schopná konkurence s jiným motocyklům této třídy.

Další dvě novinky, motard BMW HP2 Megamoto a kompletní řada motocyklů G650 (XMoto, XChallenge a XCountry), byly představeny v samostatných článcích již dříve.

Jednou z nejmenovaných novinek je model K1200R Sport. Jedná se o polokapotovanou motorku, která tvoří přechod mezi sporťákem K1200S a roadsterem K1200R. Stroj je poháněn řadovým čtyřválcem o objemu 1 157 cm3, který má výkon 120 kW (163 k) v 10 250 ot/min a maximální točivý moment 127 Nm je k dispozici v 8 250 ot/min. Podvozek má standardní části: na hliníkovém rámu je předu systém Duolever a vzadu je Paralever.

Lehké inovace čekají řadu stávajících modelů do modelového roku 2007. U některých motocyklů se jedná detaily, jako jsou nové barvy a lak, u jiných jsou drobné modifikace.

Roman Daněk
Diskuze (2)