Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 8 Gran Coupé a Cabrio odhalují patentové kresby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
BMW prozatím oficiálně odhalilo pouze nové dvoudveřové kupé řady 8, ale díky patentovým kresbám si můžeme udělat představu i o podobě připravovaných provedeních Gran Coupé a Cabrio.

BMW s novou řadou 8 ve své paletě modelů zcela nahradí dosavadní kupé a kabriolet řady 6, jejíž označení přenechal pro velký liftback GT, který původně zastupoval řadu 5.

Mnichovská automobilka prozatím v podobě pro sériovou výrobu oficiálně odhalila pouze dvoudveřové kupé, které se v polovině letošního června představilo v provedeních M850i xDrive a 840d.

Příchod navazujícího Gran Coupé se dvěma páry dveří není žádným tajemstvím a samotná automobilka již poodhalila jeho podobu prostřednictvím konceptu M8 Gran Coupé, jehož premiéra se odehrála na letošním autosalonu v Ženevě.

Patentová kresba, která byla zveřejněna prostřednictvím Národního institutu průmyslového vlastnictví v Brazílii, odhaluje, že v sériovém provedení si BMW řady 8 Gran Coupé zachová linie ženevského konceptu, ale odliší se od něj méně agresivním tvarováním svých předních partií a dostane klasické kliky dveří.

BMW řady 8 Cabrio bude samozřejmě sdílet techniku i podstatnou část povrchových panelů své karoserie s dvoudveřovým kupé a patentová kresba vlastně jen potvrzuje, že mnichovská automobilka u něj použije látkovou střechu a nezvolí řešení, které v podobě pevné skládací střechy používá u řady 4.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)