Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW svolá v USA 75 tisíc aut, na vině je posilovač brzd

Aleš Jungmann
Diskuze (48)
Automobilka BMW v USA svolá více než 75 tisíc vozů kvůli možným problémům s brzdami.

Společnost BMW svolá v USA přes 75 tisíc vozů, vybavených přeplňovaným benzinovým čtyřválcem o objemu dva litry. Konkrétně jde o motory N20 a N26 a modely označené jako 320i, 328i, 528i, X1 sDrive28i, X3 xDrive28i a Z4 sDrive28i plus jejich varianty s pohonem všech čtyř kol xDrive, vyrobené mezi květnem 2012 a srpnem 2013.

Problémem je nedostatečné zásobení vakuové pumpy posilovače olejem. Ta v důsledku toho může selhat a řidič může o posilovač brzd zcela přijít. Auto samozřejmě brzdí dál, jen je potřeba vyvinout větší sílu na pedál. Kvůli tomuto problému zaznamenalo BMW už tři lehké nehody, které se naštěstí obešly bez zranění.

Svolávací akce začne až v listopadu, BMW totiž zatím nemá připraveny opravné kroky. Akce proběhne pro majitele zdarma. Zda se týká i Česka momentálně zjišťujeme.

Auta značky BMW mají v poslední době na brzdy štěstí: minulý rok jsme psali o problémech s nerovnoměrným brzděním, které mohlo zapříčinit roztočení vozu.

Aleš Jungmann
Diskuze (48)
Avatar - HitmanPB
2. 10. 2013 23:04
Re: e:
"Kromě toho, nikdo ti neprodá auto, dokud ho nema zaplaceno do poslední koruny." - kecáš :). To by si predsa platil leasing aj za dobu, keď ti auto vyrábajú a ty to auto máš na leasing, však ? Písal si to v inej diskusii. :-)

O stretnutie s tebou určite nemám záujem, lebo mám dosť dôležitejšej práce...

Ale môžeš mi napísať dátum, keď si auto kupoval ? Inak fotky v galérii sú celkom slušné. Akým foťákom si to fotil ?
Avatar - white label
2. 10. 2013 21:51
Re: e:
Co se statických dojmů z kvality zpravování interiéru týče, včetně jistého dojmu lacinosti, tak (aspoň u mě) tady je na tom (za poslední delší dobu) z 5er nejhůř E60 před faceliftem.
2. 10. 2013 17:21
Re: BMW
Jo myslím že se najde nějaký horší kousek, a kde ne, ale taky hodně dělá, že si BMW koupí tady u nás v ČR někde v bazaru v dezolátním stavu... Problém je v tom, že si to koupí někdo, kdo nikdy BMW neměl, nevyzná se, jak to auto má vypadat a v jakém stavu má být...(vzhled klame).Jo ono fakt i při více jak 300 000km vypadá zachovale a mnoho lidí to nepozná. Koupí, a pak nadává, protože jak je zvykem v Českých bazarech se na takových autech živí a kazí tím reputaci této značce. Nedávno kamarád koupil v ČR Audi A6 r.v 2009, préj už nikdy takovou chybu neudělá... auto dovezl domu a po týdnu zjistil, že bylo bourané, místo udávaných 190 000 km mělo asi 290 000km a jen se muselo investovat, protože auto na pohled pěkné, ale neudržovaný stav. a tak to u nás chodí...Kdo má BMW od nova ví, že to je dobrý auto, který dokáže za tu cenu nabídnout vysoký standart, zábavu, a kvalitu, ale pak je mnoho lidí co ho koupí po 2. 3 majiteli a pak je zle ( Záleží kdo auto měl předtím každý se k tomu chová jinak)
2. 10. 2013 07:27
Re: e:
Prvni otázka je pro me nezodpoveditelna. Ja to nevím. Nikdy me BMW nezajímalo. Je to znacka, ke které mam nulový vztah odjakživa. Mam svou pětku rad, ale fakt netuším jak jezdí nebo je zpracovaná e60.
Myslím, ze se kvalita zhoršuje, ale je to jen pocit.
2. 10. 2013 07:23
Re: BMW
Takže nepřipouštis alternativu, ze kvalita BMW se model od modelu snižuje? Ja to sam nevím, ja se o BMW nikdy nezajímal, ta znacka u me nevzbuzuje absolutne zádné emoce. Jejich auta se mi nikdy nelíbila (výjimka je soucasna 5er a m6)