Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britští řidiči tvrdí: Nejlépe se ovládá vůz MG6

Michal Fokt
Diskuze (19)
Do elitního klubu "Best Handling Car" časopisu Auto Express se po Porsche Cayman, Mazdě MX5 a Subaru Impreza probojovalo i čínsko-britské MG střední třídy! A není to jeho jediný triumf...

Poté, co BMW nechalo padnout automobilku MG Rover a vše s ní související prodalo, to vypadalo na konec tohoto britského výrobce, tím spíš, že torzo firmy přešlo pod čínský koncern SAIC, takže v Asii nyní probíhá výroba komponentů i montáž většiny vozů značek MG a Roewe, přičemž v britském Longbridge oficiálně zůstává pouze vývojové centrum a probíhá zde finální montáž modelu MG6.

Důvod k optimizmu nezavdávalo ani tápání čínských vlastníků MG Motor ohledně modelového portfolia, neúspěšná snaha o koupi značky Rover i fakt, že část zkrachovalé firmy původně patřila čínské značce Nanjing. Když k tomu přidáte (logicky) očekávatelné předsudky britských motoristů, vypadalo to spíše na orientaci na čínský trh a odchod z Evropy.

Jenže nyní, po 9 letech, zdá se, Britové objevují kouzlo patrně dobře postavených "čínských" vozů. V anketě Driver Power 2014 nejčtenějšího britského automobilového týdeníku Auto Express, jíž se účastní údajně přes 50 tisíc čtenářů, velmi slušně zabo(j)doval model střední třídy MG6, prodávaný jako liftback a sedan. Byl vyhlášen jako "Best Handling Car", tedy auto s nejlepší ovladatelností.

Ba co víc, v žebříčku Top 150 Cars to Own se umístil MG6 na šestém místě celkově, dále byl třetí v kategorii Ride Quality (za Land Rovery Discovery III a IV), druhý ve třídě Family Cars a vešel se i na konec první desítky, co se komfortu sedadel týče. Zdá se, že zákazníci MG6 opravdu milují. Že jsou pořadí v žebříčcích místy poněkud absurdní, asi není důležité, vždyť co si může automobilka přát víc, než spokojeného majitele, jenž dokáže své auto takhle pochválit...

Michal Fokt
Diskuze (19)
25. 4. 2014 17:59
Motory
Zdravím, rád bych podebatoval o motorech ( těch benzínových) v MG6 ( možná i jiných mg). Auta mají 1.8T (což byl schodou okolností dosti slavný a dobrý motor od Roveru) a dle fotek (např této [odkaz] ) je to definitivně motor série K. Víte někdo něco bližšího, jestli tyto motory z k-series vychází? Mám 1.6 verzi K-serie ve svém roveru a pokud by jeho následovník ( pokud mu zrovna nefoukne těsnění pod makovicí) mělo být i v novém MG6, které samo o sobě je poměrně vzhledné, byl by to pro mne argument ke koupi ( pokud na prodej někdy dojde...) Díky.
25. 4. 2014 16:55
Re: No vida
Vyjmenované vzhledové markanty jsou patrné bez ohledu na původ. V kontextu čínských aut nevypadá vyloženě špatně, v kontextě Golfů, 308, Ma3 nebo Ceedu už to taková hitparáda není.
25. 4. 2014 16:04
Re: Vy(smrkané)sledky
No chvalis, dokud se neco nepodela. Potom naopak kopes, nadavas a zaneviras na produkci cele automobilky.
Avatar - twistedTSD
25. 4. 2014 16:01
Re: No vida
Kdyby se nejednalo o (řekněme) čínské auto, ani tě to nenapadne. Design je v rámci možností rozhodně svébytný a co víc (a co o většině svébytných čínských výtvorů říct nelze) je i koukatelný. Vzhled posledních MG určitě není tím, co by mě odrazovalo od koupě.
25. 4. 2014 15:05
Re: Ta anketa má 10 kategorií,
Jedna z uvedenych tabuliek, o ktorych hovori clanok je tu [odkaz]
Ostatne tabulky musia najst skor ti, ktori su znali anglickeho jazyka, tam to utcite niekde najdu.
V kazdom pripade zaujimava tabulka, v prvej desiatke aut s najvyssou spokojnostou 3 Skodovky, 2 Kie, 1 Renault.