Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucnost ruské značky Lada? Mohla by vypadat nějak takhle

David Bureš
Diskuze (7)
Poznávacím znakem soudobých vozů značky Lada je motiv písmena X. U tohoto detailu by automobilka ráda setrvala i do budoucna.

Automobiloví výrobci hledají inspiraci pro budoucí vozy různými cestami, často využívají také pomoc studentů, kterým zadávají různé úkoly. Platí to i pro ruskou automobilku Lada, která aktivně spolupracuje s domácími ruskými vzdělávacími instituty. Naposledy nechal výrobce navrhnout studenty moskevské polytechnické univerzity budoucí vlajkovou loď Lady.

Projekt odstartoval letos v únoru, kdy šéfdesignér Lady Steve Mattin společně s vedoucím moskevského designérského centra značky Julienem Drouardem vysvětlil zúčastněným studentům aktuální DNA designu vozů Lada a jeho klíčové prvky.

Automobilka svůj designérský jazyk nazývá „IKS grafika“ podle jejího hlavního motivu, písmena X. Poprvé s ním přišla v roce 2012, kdy s ním debutovala prostřednictvím konceptu XRAY. Následně byl styl s motivem „ikska“ užit na sériových modelech Vesta nebo Xray.

Následně studenti dostali za úkol rozhodnout, jak by budoucí vlajková loď Lady mohla vypadat. Přitom měli analyzovat předpokládané požadavky a očekávání budoucích zákazníků, případně jejich životní styl. Získané informace se měly následně promítnout do výsledného designu, který měl být moderní interpretací dnešní IKS grafiky.

Poté už došlo na tvorbu samotných návrhů, které vznikaly pod dohledem designéra Juliena Drouarda. Pravidelné schůzky přitom pomohly rozvést jednotlivé nápady a objasnit podrobnosti jednotlivých projektů. Výsledkem těchto prací byla schémata konceptu a návrhy exteriéru i interiéru budoucí vlajkové lodi Lady, které si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.

Jak je vidět, ruští studenti nejvíce do budoucna věří nějakému tomu crossoveru, a tak se nechme překvapit, zda se takového auta z dílny Lady v následujících letech nedočkáme. O crossover větší než Xray by totiž minimálně na ruském trhu zájem jistě byl...

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - Bubáq
10. 7. 2018 20:27
Nebo taky ne.....
Zbytečná informace. Může vypadat takto, ale také nemusí. Koho to zajímá?!
10. 7. 2018 16:50
Nejhezčí stejně byla 2103
...dokonce hezčí, než Fiat 124 Special. (pokud by tedy neměla tu zvýšenou světlost) :-) :yes:
10. 7. 2018 16:35
Re: 5 minut v Adobe
5 minut zas ne, ale pravdou je, ze pekne nefunkcni tvary udela vic designeru. Vyrobitelnost, funkcnost, bezpecnost, cena nastroju a jine, sups finalni vyrobek je k nepoznani. Navic takova vizualizace vubec nic nerika o tom, zda to auto bude kvalitni nebo moderne nakarosovany velorex. Podud to vezmeme jako nastrel pro predbezny pruzkum trhu tak jo, v zasade se muze celkem libit. Porad o neco lepsi nez Putinomobil.
10. 7. 2018 16:25
Mohla by vypadat všelijak, ale
Všichni asi tušíme, že to zas dopadne nějak takhle: [odkaz]
10. 7. 2018 15:16
Obludy
Prečo všetky značky chcú SUVkupé obludu s kolesami až po zrkadlá, neokrúhlym volantom a žiadnymi budíkmi?