Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C4 Cactus Aventure: Ženevský drsňák

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
V Ženevě se můžeme těšit na spoustu novinek, jednou z nich bude zajímavý koncept od Citroënu.

Francouzská automobilka Citroën představí na nadcházejícím autosalonu v Ženevě zajímavý koncept, postavený na základě modelu C4 Cactus, který už byl vybraným novinářům představen začátkem února v Paříži.

Drsnější vzhled modelu pro „výletníky“ zvýrazňují hlavně terénní pneumatiky BF Goodrich Mud-Terrain T/A, zvýšený podvozek (odhadem o zhruba 3 centimetry) a také jednoduchý ochranný rám vpředu a vzadu. Světla jsou chráněna kovovou mřížkou a vtipným detailem je umístění přídavných světlometů do speciálního střešního boxu.

Není zatím jasné, zda jde o pouhé designové cvičení či zda jde o předobraz drsnější verze Cactusu, tisková zpráva toho mnoho neprozradila. Tak se nechme překvapit, v Ženevě se to jistě dozvíme.

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
Avatar - Emel
20. 2. 2014 08:42
Re: Drsňák
Normální Cactus je fajn, je to avantgarda, je to designově čisté (až na drobnosti), jako levné "městské SUV" proč ne.

Nalepením rámů, instalací speciálních pneu, střešního boxu se světly to posouvá Citroen někam jinam... předpokládám ale, že čtyřkolka to pořád není. A ta bílá vlaječka tomu nasazuje korunu. Pro mě je to takový tovární tuzing.
19. 2. 2014 19:51
Re: Drsňák
Jo, taky myslím. Když bude verze s HybrydAir jako 4x4, tak by takováto drsnější varianta docela dávala smysl (samozřejmě trochu uhlazená oproti této - tuto je třeba brát jako trochu přehnanou, je to přeci jen show koncept).
Ty rámy v předu a vzadu, oplastování lemů blatníků a zvýšená světlost by v reálu určitě fungovaly.....
19. 2. 2014 18:08
Re: Drsňák
Proč? Mě ten koncept přijde sympatický. Pravda vlaječka a střešní box se světly tam být nemusel. Jinak dobrý ;-)
Avatar - Emel
19. 2. 2014 13:23
Drsňák
I s přimhouřenýma očima to balancuje na hraně kýče, ale budiž, je to koncept. Ta vlaječka vzadu mě ale fakt rozsekala... úplně vidím, jak designéři sedí ve studiu a koumají, čím by to ještě "vylepšili" >:-[]