Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën na prvních skicách ukazuje bratra Peugeotu 2008

David Bureš
Diskuze (0)
Malá SUV jsou v současnosti hitem. Do tohoto segmentu proto bude chtít vstoupit také Citroën.

Čínský trh je pro mnohé automobilky největším odbytištěm jejich aut, a tak není velké překvapení, že si pro zdejší autosalon chystají důležité novinky. Blížící se autosalon v Pekingu bude doslova nabit novými vozy, třeba Citroën zde vsadí hlavně na SUV.

Skici, které jako první zveřejnil server Carscoops, ukazují, že i Citroën chce zamířit do perspektivního trhu malých SUV. Nákresy ukazují právě takový automobil, který se s největší pravděpodobností stane sourozencem oblíbeného Peugeotu 2008. Pod skicami je podepsán designér Citroënu Christian Gudima.

Na první pohled návrh připomíná již prodávané kompaktní SUV C4 Aircross, které je postaveno na stejných základech jako Mitsubishi ASX. Bližší pohled ale ukáže jinak tvarovaná hlavní světla, odlišný nárazník nebo ostřeji řezanou záď.

V současnosti není jasné, jaké má Citroën plány v kategorii malých SUV. Chystaný koncept Citroën podle Carscoopsu vyvíjel ve spolupráci se svým čínským partnerem, společností Dongfeng. Možností tak je, že se malé SUV bude prodávat pouze v nejlidnatější zemi světa. Na druhou stranu jsou malá SUV v Evropě nesmírně populární, a tak by Citroën byl sám proti sobě, kdyby takové auto doma nenabídl – pokud by se tedy nebál koncernové konkurence v podobě zmíněného Peugeotu 2008.

Citroën na letošním pekingském autosalonu představí ještě jedno SUV – sériové provedení konceptu Wild Rubis. Zatím nepojmenované SUV bude prodávané pod hlavičkou prémiové divize DS, která v Číně funguje jako samostatná značka. Další novinkou Citroënu bude koncept DS 5LS R představující sportovní verzi kompaktního sedanu s výkonem 300 koní.

David Bureš
Diskuze (0)