Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Lodgy dvakrát na novém videu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (27)
Dacia i s novým Lodgy hodlá nabídnout co největší kus auta za co nejnižší cenu.

Výstavní premiéra Dacie Lodgy se odehrála na autosalonu v Ženevě, kde jsme se mohli přesvědčit, že MPV rumunské značky využívá vnitřní obestavěný prostor co nejúčelněji. Výsledkem je efektivní využití poměrně střídmé vnitřní šířky (141 cm), ale také přehršel prostoru nad sedákem, konkrétně vpředu 108 cm.

Vpředu je místa přebytek, vzadu je to už slabší. Na vině jsou napevno ukotvená zadní sedadla, která neumožňují plně využít královský 2,8metrový rozvor. Vysoko umístěná přední sedadla ale zadním pasažérům dovolí natáhnout si nohy pořádně před sebe a tento prostorový přešlap kompenzovat.

Zavazadlový prostor má velmi štědré proporce. Délka 119 cm, šířka téměř neuvěřitelných 112 cm a výška pod roletou 60,5 cm těžko hledají konkurenci. Sympatická je i nakládací hrana 60 cm nad zemí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (27)
14. 3. 2012 00:45
Re: otvírání kufru
ja tomu nechapem.....ked ten uchyt sluzi dobre a spolahlivo, tak na co preboha chcete mikrospinace, kde zadne dvere maju pomaly vlastnu RJ spojenu s multiplexnou sietou?
Pri aute o polovicu lacnejsom ako je konkurencia sa neda pozerat na modne vystrelky, to co tu citam je uplne nepochopenie tohoto auta, rovnako ako bol logan,mcv,duster,sandero, ktorym sa vsetci smiali a nakoniec dacia nestiha vyrabat....
Prave toto auto nema konkurenciu, je vopred predurcene na uspech. Za tri roky budeme citat ako dacia ani v maroku nestiha vyrabat a ostatne znacky rozmyslaju o vyrobe lacneho MPV
13. 3. 2012 22:51
Re: otvírání kufru
>:D >:D >:D >:D :yes:
Avatar - Ronault.
13. 3. 2012 21:03
Re: brrrr
Design je dost sporná věc, ale tohle je holt zvýšený kombík, kde už se vymýšlí hůře s nízkým rozpočtem než v sedanu nebo hatchbacku.

Ten interiér rozhodně z fotek nevypadá nijak zle. Z fotek vypadá dokonce lépe než odcházející i30, čili auto za podobné peníze. A pokud jsi jel v pofaceliftovém Loganu, tak to vůbec není tak špatné, jak se tady klamně říká. Za ty peníze nové auto této velikosti a ještě chtít olizu vzdorné plasty?
13. 3. 2012 20:58
Re: brrrr
S tím Sanderem je to celkem trefa, vzhled neurazí a dokonce ve verzi Stepway vypadá k světu :yes:
Avatar - kari.laz
13. 3. 2012 20:56
Re: brrrr
Jenze cena zase neni tak moc zavisla na designu, respektive pekne auto jde udelat i za mene penez. Jako napriklad sandero ktere vzhledove nijak neurazi. Takze kdyby se mozna misto nejakeho nuceneho zaoblovani venovali vypilovani tvaru ze sandera a logana mohlo to vypadat k svetu. Ostrejsi rysy by tomu sedeli urcite vic. To ze interier vypada lacine uz od pohledu je dan za nizkou cenu, ale lide hledajici v teto kategorii oceni spise funkcnost a prakticnost pred luxusnimi materialy.