Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dočkají se zákazníci VW i Evropě odškodnění? Stále se jedná...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
Eurokomisařka pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost pohlaví Věra Jourová dál tlačí německou automobilku Volkswagen k tomu, aby odškodnila své evropské zákazníky za skandál kolem manipulace s testy emisí.

Podle listu Die Welt pohrozila, že využije všech prostředků, aby zákazníkům odškodnění zajistila.

Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 milionů naftových automobilů instaloval software, který umožňuje manipulovat s testy emisí. Skandál se týká i zhruba 1,2 milionu vozů Škoda Auto. V Evropské unii musí Volkswagen v důsledku této kauzy svolat k úpravě zhruba 8,5 milionu aut.

Automobilka ale odmítá výzvy, aby evropské zákazníky za skandál odškodnila podobným způsobem jako zákazníky ve Spojených státech. Ti mají nárok na kompenzaci až 10.000 dolarů (téměř 260.000 Kč).

Jourová listu Die Welt sdělila, že stále postrádá nějaký mimořádný bonus či kompenzaci pro evropské zákazníky. Prohlásila, že bude Volkswagen s tímto tématem dál konfrontovat. Začátkem února se prý setká s generálním ředitelem Volkswagenu Matthiasem Müllerem a očekává, že automobilka mezitím v této otázce učiní pokrok.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
Avatar - JGucci
30. 12. 2016 09:04
Re: ???
VW v Evrope zadny zakon neporusil a ja v korejskych vozech jezdit nehodlám.
Avatar - Joky
28. 12. 2016 17:41
Re: ???
takže čím větší firma a větší počet zaměstnanců tak tím větší šance beztrestně podvádět?
asi jo.....
a prosím žádné argumenty typu , že podvádí všichni.
ne podvodný software byl zjištěn jen u VW a spol.

v případě krachu by se pochopitelně vytvořila mezera na trhu , kterou by vyplnila konkurence
mimo jiné převzetím a odkoupením výrobních závodů
od VW a určitě by rádi využili zapracovaných zaměstnanců u převzala by továrny i s nimi ....

takže práce by zůstala, akorát by vaše modla odešla do věčných lovišť resp. by změnila vlastníka...
Avatar - JGucci
28. 12. 2016 16:24
???
Pani Jourova je asi smyslu zbavena, jinak by takovou pitomost ani nemohla rici!! Uvedomuje si, ze pokud by VW odskodnil celou Evropu podobne jako v USA, tak by to pro koncern bylo likvidacni?!?!? Skoda u nas zamestnava hromadu lidi a ta zenska je chce pripravit o praci!!! :no: :no: Ze by se paní Jourova snazila dostat koncern na kolena, aby Agrofert levne koupil Skodu??? 8-s >:D
28. 12. 2016 09:13
Re: Odškodnění VW za dieselgate
Dobře, takže zrušíme teď nafťáky, protože vy máte přeci ekologičtější benzin. Jakmile k tomu dojde, tak majitel elektromobilu bude chtít zrušit váš benziňák, protože je majitelm ekologičtějšího vozu. Potom přijde majitel skůtru a řekne, že zruší auta, protože má ekologičtější řešní. Poté přijde cyklista a zakáže skůtry. Poté přijde chodec a zakáže cyklisty, protože při šlapání se potí a strašně smrdí a vadí to ostatním. Poté přijde chodec vegan a zakáže masožravému chodci pohyb po ulici, protože jeho " výfukové emise" budou mnohem horší nežli emise vegana.

Myslím si, že zákazy a pokuty nikam nevedou. Podle popisu výše se vždycky najde něco jiného a v podstatě by se postupem času zakázalo vše. Dneska zakážeme naftu, zítra benzin, pozítří Elektroauta i s elektrárnama, zakážeme lodě, kamiony, letadla a továrny a bude se nám krásně dýchat :-)
Avatar - defusiq
28. 12. 2016 00:01
Re: Už někdo testoval motor před a po
Testů už bylo několik, dokonce i tady myslím něco bylo, ale zatím nic důvěryhodného ;-\