Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 32/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenutí těch, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, které oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci

Bývalý producent Top Gearu, Andy Wilman, se rozpovídal o detailech nové show od Amazonu s oblíbenou trojicí Clarkson, Hammond, May. Pořad bude podobný Top Gearu, ale máme čekat i mnoho nového.

Jenom pár dní před konáním rozhodčího soudu podali bývalí dealeři trestní oznámení na Vladimíra Vošického, generálního ředitele Hyundai Motor Czech. Označil je prý za zloděje. Za vším stojí etický kodex pro prodejce značky Hyundai, který minulý rok nastolil velmi přísná pravidla a sankce za jejich porušení.

Renault chce posunout Mégane o kus výše v rámci segmentu, chystaný nový model s délkou 4,4 metru tak má dostat dospělejší a hodnotnější vzhled, stejně jako výrazně kvalitnější interiér s velkou obrazovkou. Magazín Autocar zveřejnil nové informace o připravované čtvrté generaci Renaultu Mégane. Vůz dostane dospělejší a hodnotnější vzhled, podobně jako další vozy značky větší než tento hatchback nižší střední třídy, očekávejme tedy více z Talismanu než třeba z Kadjaru, který si spolu s Cliem a Capturem ponechá odvážnější design.

Fanoušci italských automobilů vzhlížejí k nové Alfě Romeo Giulia jako k zachránci značky, zatím ale vůz nebyl viděn bez maskování na běžných silnicích, až nyní při natáčení reklamního spotu. Alfa Romeo zatím odhalila pouze vrcholnou verzi modelu Giulia, která nese označení Quadrifoglio Verde, zkráceně QV. Tento automobil má dvakrát přeplňovaný šestiválec vyvinutý ve Ferrari, který dává výkon přes 500 koní a slibuje, že vůz s pohonem zadních či všech čtyř kol bude mít dynamiku v přímce na úrovni těch nejlepších ze sportovních sedanů střední třídy. Ostatně poměr výkonu a hmotnosti má činit méně než 3 kilogramy na jednoho koně.

Bentley připravuje veřejnost na premiéru svého SUV a na nedávno zveřejněné video, nabízející pohled na stále ještě důkladně maskované vozy Bentayga v zasněženém Švédsku navazuje novým snímkem. Tentokrát se Bentley rozhodl nabídnout krátký pohled pod pokličku testování novinky, které probíhalo na severu Španělska v nadmořské výšce 2800 metrů. I v tomto videu nese karoserie modelu Bentayga maskování, ale oficiálního odhalení se máme dočkat ještě v letošním roce.

Závody mezi automobilem a jiným způsobem dopravy máme rádi. Jenom si vzpomeňte na starý dobrý Top Gear – tam se jich v posledních letech objevilo hned několik. Podobné akce ale nemusejí dělat pouze věhlasné televizní pořady, ale také česká zastoupení automobilek. Třeba v roce 2012 proběhlo velké klání mezi Fiatem Panda a bikerem Richardem Gasperottim v Bikeparku Špičák poblíž Železné rudy, které skončilo nerozhodně.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)