Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 37/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenutí těch, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, které oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Letošní ročník frankfurtského autosalonu se mílovými kroky blíží, novinářské dny odstartují již v úterý 15. září. Při této příležitosti jsme vybrali 10 novinek, které budou podle našeho názoru hvězdami nadcházející výstavy.

Konstruktéři a návrháři z nejlidnatější země světa jsou známi svými kopiemi nejen automobilů. Ale oni přece dle tamní mentality „vzdávají hold“. To samozřejmě není omluva. Povědomí o vyspělých právních systémech nejen západních zemí se sice v této části světa zvyšuje, ale plagiátů rozhodně neubývá. A není pravda, že by se prodávaly pouze na domácím trhu, pronikly do Ruska i Latinské Ameriky... Mají svou specifickou klientelu, jsou levné, stojí zlomek ceny originálů a nezapomeňme, že Čína už je největším odbytištěm nových aut na světě.

Křížencům na bázi malých vozů se obecně velmi daří – Renault se trefil do vkusu s capturem, Peugeot zabodoval s modelem 2008, výborně se prodává i podivnost Nissan Juke. A teď se přidává i Mazda. Ta se ale s CX-3 blíží spíš konkurenci zavánějící kategorií SUV. Na mysli máme takové Mitsubishi ASX, Opel Mokka nebo právě Škodu Yeti. Japonci se totiž rozhodli pro přidanou hodnotu v podobě pohonu všech kol. CX-3 tak není jen módním doplňkem do města, ale klidně se vydá třeba i na horský výšlap. V aktuálním srovnání však dáme čtyřkolkám vale, testujeme nejlevnější vznětové verze s pohonem předních kol.

Porsche 911 dostalo v rámci faceliftu přeplňování. V následujících videích si můžete poslechnout, jak zní nový třílitrový šestiválec verze Carrera S.

Příští rok nás Ford naplno zahrne modely s pohonem všech kol. Kromě již známých vozů jako je Kuga, Ranger či Transit, pak najdeme nově pohon všech kol i v rodinných vozech jako je Mondeo, S-Max či Galaxy. Tím to ale zdaleka nekončí, v následujících měsících se na trh totiž podívají rovněž SUV Edge a EcoSport, které doplní sportovní hatchback Focus RS. Až na EcoSport celou nabídku evropských modelů 4x4 značka představuje na videu, jehož hlavním tématem je cesta z hor na pláž.

Švýcarsko nás v minulosti mnohokrát přesvědčilo o své vynalézavosti. Vzpomeňme například na legendární kapesní nůž nebo jedny z nejlepších hodinek na světě. Ve srovnání se strojem, který můžete vidět v přiloženém videu, jsou ale zmíněné příklady poněkud fádní.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)