Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 47/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenout ty, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, tedy oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Vozy kupé patří ke značně Peugeot již tradičně. Po krásné a skvěle jezdící 406 navržené a vyráběné u Pininfariny vyjel obdobně pojatý vůz odvozený od novější řady 407. Ladné tvary, které budou moderní i za dalších 20 let, ustoupily o poznání ostřejším křivkám. Ty byly do jisté míry určeny příbuzností vozu k již zmíněné 407. Z ní si kupé vzalo platformu, avšak ve zbytku karosářských dílů zůstalo své. Vzpomínané dědictví je asi nejvíce patrné na přídi. Od nezvykle velkého nasávacího otvoru, jemuž mnozí přezdívají tlama, až po obludně dlouhý přední převis. S ním majitelé 407 v úzkých parkovacích mezerách obchodních center zkraje dost bojovali. Ve výsledku to často odnesl přední plastový spoiler či dokonce nárazník. Je to právě poněkud přeplácaný či přesněji řečeno „humpolácký“ design, kterým 407 Coupe tradice své značky příliš nectí. Přesto se najdou tací, kterým se vůz líbí.

Po modelech Tucson a ix35 je tu zase Tucson. Kompaktní SUV od Hyundaie střídá jména i styly, to nejnovější vypadá jako trefa do černého. Zadařilo se konstruktérům stejně jako designérům? Odpoví vrcholná kombinace dieselu, automatu a pohonu 4x4.

Kauza Dieselgate začala docela nevinně - zprvu to vypadalo na problém jediného motoru s cílem uspět v náročných amerických emisních testech. Podlé, ale každý má nárok na slabší chvilku, nemyslíte? Kdyby to bylo poprvé a naposled... Jenže následně se ukázalo, že turbodiesely Volkswagenu fixlovaly i "doma". Ba co víc, k dotčenému dvoulitrovému dieselu přibyl ještě třílitrový šestiválec, a to i v nejnovějších specifikacích modelového roku 2016, které podle původních informací už měly být čisté.

V životě každého motoristy jednou nastane chvíle, kdy musí opustit svůj automobil. V dnešní době, kdy se díky všemožným leasingům a úvěrům osvědčil model „doplatit a prodat“, k tomu systém ostatně přímo nabádá. Loučení se ale mnohdy neobejde bez emocí. Důvod je jasný: automobily se během let stávají členy rodiny a odloučení od nich nebývá snadné. Hlavně když víte, co takového vysloužilce jednou čeká.

Ruský závodník Daniil Kvyat sice má platnou superlicenci pro závodění ve Formuli 1, řidičský průkaz si ale ještě neudělal, na rozdíl od mnoha kolegů preferoval hromadnou dopravu. Krátce po jeho domácí Velké ceně Ruska se to však rozhodl změnit.

Škrabka na led a smetáček jsou sice osvědčené metody na uklízení sněhu z karoserie vozu, často se ale jedná o zdlouhavý a fyzicky náročný úkon. Proto na přiložených videích předkládáme dva způsoby očištění auta, které spojuje rychlost a relativní jednoduchost. Nevýhodou obou stylů ometání je však to, že fungují jen na prachový sníh, s těžkým mokrým sněhem je nutné si poradit jinak.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)