Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift pro Mercedes-Benz třídy G

Nadim Eid
Diskuze (18)
Řada G, patřící k vrcholu terénní nabídky stutgartské automobilky, je na trhu už dlouhých 28 let.

Mercedes-Benz třídy G prošel opět faceliftem. Řada G, patřící k vrcholu terénní nabídky stutgartské automobilky, je na trhu už dlouhých 28 let. Po celé toto období se design nijak zvlášť nezměnil, ale o technice, schované pod kabátem, se to říci nedá. „Géčko“ bylo původně určeno výhradně do terénu. Postupem času se z pomocníka v lese a těžkém terénu stal lifestylový doplněk a mnoho prvků se této skutečnosti muselo podřídit.

Nový facelift spočívá zejména v úpravě interiéru. Změny doznal v první řadě volant, dále sdružené přístroje a středová konzole s novými tlačítky a ovládáním klimatizace. Jízdní informace jsou nyní soustředěny do čtyř kruhových přístrojů s chromovaným lemováním. Od svých luxusních sourozenců dostal čtyřramenný multifunkční volant, kameru pro couvání a kontrolu tlaku v pneumatikách. Exteriér se dočkal zásadní změny hlavně u zadních lamp, jež jsou nyní s diodami. Aby se z terénního modelu nestal jen pomocník při nákupech, bude Mercedes-Benz třídy G dodáván se třemi uzávěrkami diferenciálu a redukčním převodem.

Vyráběn bude nadále ve třech karosářských variantách a s třemi možnostmi pohonu G 320 CDI 165 kW, G 500 218 kW a G 55 AMG 368 kW. Novou třídu G si mohou zájemci objednat již nyní s tím, že k prvním z nich se dostane v půlce dubna.

Nadim Eid
Diskuze (18)
20. 2. 2007 17:29
Re: G
A jak slape Defender? Mne sa Gecko paci moc, ale Defender je lepsi, o moc!
19. 2. 2007 16:20
"Ak máš prázdnu kečku, vozievaj sa v Géčku!"
Je to tu. Zdruzenia nabytych intelektualov zacinaju nelutostny boj o miesto v poradovniku. :no: Auto inak :yes:
19. 2. 2007 10:44
hmm
no tak nevim ty xenony mu dodávají takovej divnej výraz ... stejně jako změněná zadní světla .. ta modelová varianta vyráběna doteď mi přišla hezčí ;-\
Avatar - bxs
19. 2. 2007 10:02
28let
28let na trhu, bez sebevětších změn, tak tomu říkám frajeřina! To auto snad nezestárlo ani o den. Mám v off-roadech jiného favorita, ale před tímto autem klobouk dolu. Design, výkony na silnici a hlavně v terénu, cena, to všechno je :yes: :yes: :yes: