Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat má nového šéfdesignéra od Pinifariny

Michal Otruba
Diskuze (19)
Designér Lorenzo Ramaciotti, za kterým stojí skvosty jako Maseratti Quattroporte nebo Ferrari F430, přichází ze studia Pininfarina k automobilce Fiat, kde bude odpovídat za design celého Fiat Group.

Jeden z nejvýznamnějších světových designérů Lorenzo Ramaciotti byl jmenován šéfdesignérem koncernu Fiat, pod který spadají značky Alfa Romeo, Fiat, Lancia a Maserati. Od 1. června tak bude Ramaciotti zodpovědný přímo nejvyššímu bossovi Fiatu Sergiu Marchionnemu.

Lorenzo Ramaciotti se narodil v roce 1948 v Modeně, sídelním městě značky Maserati. Daleko to neměl ani do Maranella – základny automobilky Ferrari. Vystudoval technické inženýrství v Turíně. Má veliké zkušenosti s designem automobilů, které získal mimo jiné v jedné z nejslavnějších společností zaměřených na design – ve studiu Pininfarina - kam nastoupil v roce 1973. V roce 1982 byl ustanoven zástupcem ředitele studia Pininfarina, o šest let později postoupil na funkci generálního ředitele a v roce 1994 se stal členem představenstva. V roce 2002 se stal prezidentem této věhlasné společnosti.

Během 20 let vytvořil více než 20 konceptů, se kterými vyhrál několik mezinárodních ocenění. Mimo jiné navrhnul nádherný design Maserati Quatrroporte, Ferrari 550 Maranello, 360 Modena, Ferrari Enzo a ze současných modelů F430 a 612 Scaglietti.

Michal Otruba
Diskuze (19)
30. 5. 2007 07:29
Re: Dotaz
Ak sa nemylim, stale nie je obsadene miesto sefdizajnera znacky AlfaRomeo. Novy koncernovy sef dizajnu ma por kridlami samozrejme aj tuto zalezitost, a to by mohol byt jeden z dovodov personalnych zmien...
Avatar - Schapp
29. 5. 2007 19:34
Sem s nim!
Krome Barchetty a Coupe Fiat jeste nikdy nenavrhnul pekne auto - to co se ted prodava, se prodava rozvedenym introvertum ve strednich letech, kteri tim pak jezdi do parku krmit holuby. Nekdo umi a nekdo... hmm, nakouknul bych k Citroenu, ktery posledni dobou dela skvele kousky a nebyt te znacky 'Citroen' na kapote, koupil bych mozna jednoho.
29. 5. 2007 14:42
Re: zajímavé
tak jako ce jsem slyšel tak Fiat byla hvězda ale už moc ne pomalinku pohasíná a o vozy Fiat nebyl moc velký zájem poslední dobou. Ale Fiat vyrábí nádherná auta (Bravo) a ted když budou mít jeste šéfdesignéra od Pinifariny tak to bude :yes: :yes:
29. 5. 2007 14:26
Re: zajímavé
Podle ceho soudis, ze na tom neni moc ruzove? :)
29. 5. 2007 13:54
zajímavé
to zní velmi zajímavě, určitě to bude ke prospěchu Fiatu ktery na tom není moc růžově ;-)