Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Explorer oficiálně v Evropě

Ladislav Čermák
Diskuze (135)
Populární americké SUV se představilo na právě skončeném moskevském autosalonu

Do Evropy konečně oficiálně vstupuje střední americké SUV Ford Explorer, které se již v minulosti neblaze proslavilo aférou s častým převracením. Nová generace se oficiálně představila na evropské půdě, aby podpořila utěšeně rostoucí prodeje modrých oválů na tamějším perspektivním trhu - letos se očekává cca 120 tisíc prodaných aut, tedy dvakrát tolik než vloni. Současná generace se tak poprvé oficiálně ukáže na evropské půdě - nelze vyloučit, že z Ruska Explorery potáhnou dále na západ.

Ford Explorer letošního modelového ročníku se v USA prodává v celkem čtyřech provedeních XLS, XLT, Eddie Bauer a Limited, přičemž v sériové výbavě nechybí klimatizace, centrální zamykání na DO, elektrická zrcátka, CD přehrávač a ARP. Základní provedení disponuje pouze pohonem zadních kol. Motory jsou k dispozici dva - osvědčený vidlicový šestiválec 4.0 l SOHC o výkonu 154 kW, spřažený s pětistupňovým automatem a určený pro základní modely, a tříventilový osmiválec 4.6 l SOHC Northstar o výkonu 215 kW, pohánějící přes šestistupňovou samočinnou převodovku všechna kola.

Ladislav Čermák
Diskuze (135)
4. 9. 2006 22:50
Re: Proč ne pořádné SUV?
:yes: :yes: :yes:
4. 9. 2006 21:51
Re: CHTĚL BYCH BÝT MENŠÍ
:yes:
4. 9. 2006 21:31
CHTĚL BYCH BÝT MENŠÍ
a ještě menší... zajímavé... jaké odmítavé reakce tu vždy vyvolává pořádná kára. Zajímavější je to o to, že tu snad až na výjimky píšou chlapi... jsem přesvědčen ovšem, ža tyhle negativní soudy píší zásadně ti, kteří vlastní auto menší... Podivnej komplex... že by národ Picantů? Nikoliv... to jen problém na křižovatce, když ti kovboj v Exploreru kontroluje jak máš vysunutou anténu a ty mu lížeš vejfuk... vím, to je problém... známej i z běžného života... Tak s tím se prostě musíš vyrovnat sám. Protože jsem se ještě nesetkal s tím, že by si chtěl někdo honit ego Explorerem. Nikoliv... Explorera a podobné dinosaury si kupují rozhodní lidé, kteří jednak na to maj finance, jednak ví, jak to auto využít. A že jezdi i po Praze? No... a to jako se má po Praze jezdit čím? Koloběžkou? Tak pochopme tu známou pravdu... na silnici jsi tím, čím jedeš. To platí dokonale. Nechme každého jezdit v tom, v čem jezdí. Nekopejme do Picantů, nekopejme do Explorerů, a už vůbec nehledejme podivné motivace těch, co si tahle auta kupují. BRAVO AUTA :yes: P.S. Co bys raději, Picanta nebo Explorera?
4. 9. 2006 20:43
Re: MATES V AGÓNII
Jistě, kopeš tu do mně, píšeš o mě nadávky... A já jen slušně píši. Konečně ses usmál, já už měl z těch tvejch černejch brejlí obavu, že tě to odhalené jaguarovské farizejství, kterým ses tu prezentoval měsíce, co měsíce, roky... sebralo přes míru. A to bych nechtěl. Tak fajn - BRAVO MATES :yes: :yes:
4. 9. 2006 20:35
Re: MATES V AGÓNII
Kam to pořád ujíždíš? Lékař, přátelé, pohovor... tebe něco žere, matesi... myslím, že vím, co to je. Ale to sem snad nepatří...