Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Kuga: Soupeř pro Tiguan

Miro Mihalik
Diskuze (50)
Koncepční studie Ford Iosis X nebyla pouhým stylistickým cvičením. Již za půl roku bude v prodeji sériový model.

Ve Spojených státech se v souvislosti se značkou Ford a jejím portfoliem objevují kacířské myšlenky. V krajině hamburgerů si sice pořád zachovávají nekritický obdiv k vozům, jako jsou obří pick-upy a těší je existence Mustangu, ale Američané se zároveň s respektem obracejí na Evropu.

Dokonce se vyskytují názory, že „naše“ centrála by měla převzít vedení. Proč? Pár příkladů. Podle nich je americký Fusion jen stínem nového Mondea a Focus ze starého kontinentu je na míle daleko před bizardním vozem stejného jména z druhé strany Atlantiku. A teď navíc dostaneme kompaktní SUV, které zcela zastíní těžkopádný Ford Escape.

Bude se jmenovat Kuga (jako Cougar, jen v slangu) a předprodukční verzi Ford připravuje pro podzimní autosalon ve Frankfurtu. Prodej se rozběhne začátkem roku 2008, takže relativně rychle začne konkurovat Volkswagenu Tiguan. Jak říká John Fleming, šéf evropské odnože Fordu, tento model „je důkazem, že slibovaný dvouletý přerod studie Iosis X v sériový vůz, nebyla jen prázdná slova“.

„Kuga vypadá odvážně, protože si myslíme, že na trhu je místo pro charizmatický automobil, který se od podobných vozů odlišuje stejně, jako Ford S-Max od jiných aut ve svém segmentu,“ tvrdí Stefan Lamm, šéfdesignér odpovědný za exteriér. To ale posoudíme až potom, co Ford zveřejní více než jednu skici. Výroba nového modelu s pohonem 4x4 bude probíhat v továrně Saarlouis v Německu.

Miro Mihalik
Diskuze (50)
22. 7. 2007 12:01
Re: A co sporťák...
Puma byla na podvozku Fiesty, i když možná, že tam drobný úpravy proběhly. Už ta Fiesta jezdila hodně slušně.
Avatar - hadXR
21. 7. 2007 23:28
A co sporťák...
Je sice hezky ze chce bejt Ford konkurenceschopnej i mezi SUV a chapu to ale taky by se mohl venovat sportovnim vozum, kde je treba nastupce prvejch sportovnich vozu jko bylo Capri nebo aspon nejaky coupe jako byly Probe, Cougar???
Avatar - hadXR
21. 7. 2007 23:25
Škoda ze se tu nemuzete poprat, co?
Tak temhle hadkam fakt moc nerozumim, nekdo tu proste zacne nadavat na nekoho jen proto ze se mu libi jiny auta. Jen pro upresneni sam sem fandou Fordu a dva taky vlastnim a i kdyz se mi vzhled novejch Fordu libi tak tady prece nebudu urazet VW nebo dalsi. Kuga vypada fakt dobre ale Tiguan je taky celkem povedenej a Touareg patri k nejhezcim v kategorii proste jednoduchost zadny preplacavky.
21. 7. 2007 22:45
Re: Touareg?
:yes: :yes: :yes:
Avatar - Falco
21. 7. 2007 22:27
Povedené
Nádherný interiér... :yes: :yes: