Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak využít díly z Fordu Mustang? Udělejte z nich luxusní hodinky...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Ford Mustang ve své první generaci představuje jeden z nejpopulárnějších vozů šedesátých let a jeho fanoušci jej mohou mít nyní prakticky stále u sebe. A to díky náramkovým hodinkám značky REC Watches.

Za nápadem využít již nepoužitelné díly z vozů Ford Mustang pro výrobu náramkových hodinek stojí Christian Mygh a Jonathan Kamstrup. Společně hledají na vrakovištích po celém světě vhodná auta. Z každého z nich potom vyrobí stovky unikátních náramkových hodinek, které se prodávají za ceny v přepočtu přibližně od 32.000 Kč výš.

Skutečným nadšencům vyrobí dánská značka REC Watches nové hodinky třeba i z dílů, které poskytnou sami. Jedním takovým zákazníkem je mistr světa v driftování Vaughn Gittin Jr., který nosí hodinky vyrobené z částí karbonové karoserie svého sedmisetkoňového speciálu Ford Mustang RTR.

„Většina lidí by v tom viděla jen hromadu šrotu, pozůstatky Mustangu. My vidíme něco zcela jiného – duši vozu a příběh, který je třeba vyprávět,“ řekl spoluzakladatel firmy REC Watches Christian Mygh. „Neničím Mustangy. Těm, které už nejdou opravit, vracím život ve formě hodinek.“

Aby opravdu bylo co vyprávět, lidé z REC Watches pečlivě vystopují historii každého dárcovského vozu. Hovoří s dřívějšími majiteli, sbírají vyprávění a obrázky z minulosti vozu a vytvoří z nich video.

Každé hotové hodinky nesou identifikační číslo vozu, rok jeho výroby a odkazy na design klasického Mustangu. Ukazatel stavu baterie vypadá jako palivoměr a ručičky i ciferník odkazují na přístrojový štít legendárního modelu.

Při jedné cestě do Švédska objevil tým poklad v podobě raritního Mustangu z roku 1966 v černém odstínu Raven. Posloužil jako základ limitované edice 250 hodinek P51-04, jejichž označení navíc připomíná slavný stíhací letoun North American P-51 Mustang ze čtyřicátých let dvacátého století.

Ford Mustang první generace – otec zakladatel (2. část)

REC Watches se sice primárně zaměřují na Ford Mustang, ale v jejich nabídce lze narazit i na hodinky, k jejichž výrobě bylo využito dílů z klasických Porsche 911 či původních Mini Cooper.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
16. 12. 2017 18:49
Re: Ford
>:D >:D
Avatar - JohnST
16. 12. 2017 18:39
Ford
Uplny suhlas. Vsetky Fordy sa hodia akurat na to, aby sa zosrotovaly a urobili z nich hodinky. :yes:
16. 12. 2017 14:48
Re: "Ukazatel stavu baterie"
:-)
Ale pomůžeme autorovi, pokud by to chtěl opravit. Jedná se o ukazatel rezervy chodu (nátahu). ;-)
16. 12. 2017 14:43
Re: "Ukazatel stavu baterie"
A vtipny je, ze ten ukazatel stavu baterie je v zasade blbost i u klasickyho quartzu:)
16. 12. 2017 14:40
Re: "Ukazatel stavu baterie"
Ano, hrubá chyba. Tentokrát sice nikoliv gramatická, nýbrž věcná. Nevím, co je horší.

Bez jakéhokoliv studia nebo nějakých hlubokých znalostí by, po pouhém shlédnutí videa, takovou koninu neměl nikdo napsat. ;-\