Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford plánuje udělat z Vignale samostatnou značku

Michal Fokt
Diskuze (32)
Vignale coby nová prestižní značka Fordu má pomoci zlepšit prodejní čísla v problematické Evropě. Automobily Lincoln se v naší části světa neobjeví.

Ford si nemohl nevšimnout, že současná mizérie evropského trhu se týká prémiových značek o poznání méně, než běžných masových modelů a rád by se v ní také zaháčkoval, tím spíš, že už v této části světa pamatuje mnohem lepší časy. Současně vyloučil možnost, že by se do Evropy podívaly poměrně specifické americké modely Lincolnu, jenž se tam řadí k prémiovým výrobcům. Řešením této situace má být specifická značka Vignale.

Ano, značka. Vignale sice bude připravovat jen luxusnější verze stávajících modelů, Ford je ovšem velmi optimistický a věří, že se z doplňkového individualizačního programu vyvine samostatná prémiová značka. V rámci dealerství Fordu bude pro Vignale vyhrazen oddělený prodejní prostor a každý zákazník bude mít svého vlastního asistenta, s nímž bude řešit všechny náležitosti, související s provozem jeho vozu.

Těmito kroky chce získat Vignale dobré renomé a připravit si tak půdu pro další expanzi. Inspiraci našel podle Autocaru u značky DS koncernu PSA a stejně jako Francouzi uvažuje v delším časovém horizontu také o vlastním portfoliu specifických modelů. Nejdříve však je na řadě expanze Lincolnu, do posílení jeho pozice na trhu Američané investují v přepočtu více než 110 miliard korun, které půjdou jak do nové platformy, tak do vývoje nových modelů, které budou zaměřeny na severoamerický a čínský trh.

Verze Vignale zatím Ford představil u top modelů S-Max a Mondeo, další vozy pak budou postupem času přibývat.

Michal Fokt
Diskuze (32)
Avatar - ladsla
25. 11. 2014 20:45
Re: Mno
aktuální Lincoln mě přijde na Evropu mimo mísu. Přijde mi škoda, že se Ghia ztratila - to by potenciál jako DS mohlo mít. Aspoň za posledních cca 25 let to jakási reminisence je. Vignale začíná na čistém papíru.
To že se Ford pozbavoval všech možných a nemožných producentů je myslím správný krok, stejně tak koncentrace na silný brand modrého oválu. Zapadá do toho snaha pak udělat v rámci koncernu silnou značku prémiovek, otázka je zda nevadí že není v Evropě na co navazovat....
Avatar - DaewooMaster
25. 11. 2014 14:35
Vignale
Já si pod Vignale představím vždy toto:

[odkaz]

Zajímavé asi je, že na Ford tam nejsou žádné historické vazby, na rozdíl od podobných počinů jiných výrobců aut. ;-\
25. 11. 2014 12:00
Re: Problematické predaje
Pozor neplést si celosvětově nejprodávanější auto z prodeji v Evropě. Nicméně pokud se nemýlím je Ford v Evropě stále prodejní dvojka.
25. 11. 2014 08:30
Re: Problematické predaje
Asi tim mysli nejprodavanejsi auto v evrope - Ford Focus.
25. 11. 2014 06:15
Re: Problematické predaje
Co jsou to problematické prodeje Fordu v Evropě?