Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda zvýší příděl vozů Civic Hybrid pro Evropu

Ondřej Láník
Diskuze (32)
Vedení společnosti Honda Motor rozhodlo o zvýšení dodávek Hondy Civic Hybrid pro evropské země od měsíce dubna 2007. Vyšlo tak vstříc vysoké poptávce po hybridních vozidlech v této oblasti.

V Evropě bylo od uvedení na trh v minulém roce prodáno 3.408 vozidel, přičemž poptávka je několikanásobně vyšší. Za jediný měsíc by byla Honda, podle vlastních odhadů, schopna v Evropě prodat přibližně 2.000 hybridních vozidel.

Dodávky budou zajištěny přesunem části vozidel plánovaných pro jiné regiony do Evropy.

Honda Česká republika plánuje v letošním roce dodat 50 hybridních Civiků. Civic Hybrid je v současné době nejlevnější hybridní automobil na trhu. Základní cena s bohatou výbavou činí na českém trhu 649.000,-Kč.

Podrobně jsme tento automobil popsali v článku: Honda Civic Hybrid: technika + první jízdní dojmy

Ondřej Láník
Diskuze (32)
Avatar - King
12. 1. 2007 19:58
Re: Jen tak dál
Škoda, že se na to díváš takhle. Diskuze slouží k vyjádření názoru, případně k získání nových poznatků. Což takhle se třeba vnitřně obohatit o (byť subjektivní) zkušenosti někoho, kdo už jezdil s lepšími auty než je STI namísto toho, abys považoval názory za zcestné proto, že jsi nevyzkoušel nic lepšího? Trpěl jsem iluzí, že s tebou lze diskutovat.
Avatar - King
12. 1. 2007 18:46
Re: Jen tak dál
Tak se koukej polepšit, pak zas dáme řeč. ;-)
Avatar - King
12. 1. 2007 11:36
Re: Jen tak dál
Jasně že o třídu níže, ale řeč byla o technologiích, ne o velikosti, pokud se nemýlím. :-!
Avatar - King
12. 1. 2007 11:35
Re: Jen tak dál
Ale ne, svezení v STI je impozantní, ale pro tebe je tenhle motor (a řízení) evidentně vrcholem sportovních zážitků. S tím souhlasit nemůžu (viz můj příspěvek u Corsy OPC). Ovšem pokud mohu radit, na vystřízlivění z řízení doporučuji běžnou Hondu Civic 8G 5D, případně výběhový Accord, Mazdu 3 a Focuse. Subaří řízení se totiž de facto nezměnilo od doby vzniku současného Sti a je tedy někde na úrovni už nevyráběného CTR. Ale v Hondách se patrně nevyznáš, tak to zkusím z jiného soudku - lepší řízení má taky Evo IX, M trojkové řady a modelu Z4, Nissan 350Z, Mazda RX-8 a MX-5... a Honda S2000. A to jsem určitě ještě na pár aut zapomněl. >:D
Avatar - King
12. 1. 2007 11:05
Re: spotreba
No jo... Ale pokud by stát takové auto oprostil od DPH, to by teprve byly prodeje. Já si nemyslím, že je hybrid legrační záležitost, u malého auta s malým motorem a bateriemi pro jízdu po městě, kde mají konvenční systémy velkou spotřebu i emise, tedy Prius, Civic a chystaný Hyundai. Ovšem Prius přijde na 800 000, což z něj dělá trochu auto na houby. Takže zbývá co? Civic. :-) Auta jako RX400h jsou poněkud samoúčelná, jax napsal.