Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Range Rover Sport vyzval profesionální plavce. Kdo vodní souboj zvládl lépe?

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Speciální modely si žádají speciální výzvy. Land Rover představil první plug-in hybridní model v historii a ihned pro něj připravil pikantní zkoušku. Podívejte se sami!

Elektronika a voda nejdou příliš dohromady, majitelé nového Range Roveru Sport se ale nemusí ničeho obávat. I s plug-in hybridním ústrojím v útrobách zvládne novinka takřka všechny nástrahy přírody stejně dobře jako její předchůdci. Přesvědčuje nás o tom přiložené video, ve kterém je model postaven proti dvěma profesionálním plavcům – dvojnásobné mistryni světa Keri-Anne Payne a vytrvalostnímu sportovci Rossu Edgleyovi.

A úkol? Plavci i Range Rover startují z pláže Bantham a musí se dostat na ostrov Burgh. Jenže zatímco sportovci před sebou mají „jen“ kilometr a půl, hybridní Sport musí urazit kilometrů čtrnáct! Při odlivu je lze absolvovat v suchu, jenže pokus se konal v době, kdy voda dosahovala opravdu vysoko. Kromě plavců se tak namočilo i auto. A ne málo. Land Rover uvádí, že v některých místech se hybrid brodil v 85 centimetrech vody.

Vzhledem k tomu, že výzvu uspořádal a prezentoval sám Land Rover, je jasné, že jeho vůz se stal vítězem. Před profíky se dostal krátce před cílovou čarou. Range Roveru Sport P400e pomohl k triumfu přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec párovaný s elektromotorem, osmistupňovou samočinnou převodovku a standardně dodávaným pohonem všech kol. Kombinace se může pochlubit výkonem 297 kW a točivým momentem 640 N.m. Z klidu na stovku vůz zrychluje 6,7 sekundy. Lithium-iontové baterie s kapacitou 13,1 kWh umožní čistě elektrický dojezd až 51 kilometrů.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - Dinar
9. 10. 2017 09:33
Re: Proč měli jinou trasu ?
Neumí kraula. ;-)
9. 10. 2017 09:30
Proč měli jinou trasu ?
Pokud je to auto tak fantastické, nerozumím proč to nevzali stejnou trasou jako plavci