Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Accent jako Dodge Attitude na mexickém trhu

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Automobily Hyundai zažívají v Mexiku nový život, prodávají se zde totiž jako modely značky Dodge.

Automobilka Dodge začala na mexickém trhu prodávat sedan Attitude, což je rebrandovaná aktuální generace Hyundaie Accent. Automobil se od originálu liší jen svým jménem, na webových stránkách mexického zastoupení Dodge je dokonce prezentován se znaky jihokorejské automobilky! Sama značka Hyundai na mexickém trhu nepůsobí.

Hlavním úkolem auta je patrně rozšířit nabídku značky Dodge o malý automobil, o který je v Mexiku zájem.

Dodge Attitude je v Mexiku nabízen pouze ve verzi sedan, na ostatních trzích je Accent prodáván i jako pětidveřový hatchback. Originální Hyundai i25 Accent byl původně určen pouze pro jihoamerické země, konkrétně Panamu a Kolumbii.

Nabídka motorů je totožná s výchozím Hyundaiem. Základ tvoří 1,4i 16V s výkonem 79 kW (107 k) v 6300 min-1, větší šestnáctistovka nabídne 91 kW (124 k) v 6300 min-1. Točivý moment se v menším motoru přenáší přes pětistupňovou přímo řazenou převodovku, v 1,6 CVVT je k dispozici čtyřstupňová samočinná převodovka.

Automobil bude nabízen ve třech stupních výbavy. Základní GL obsahuje jen to nejnutnější, rádio s CD, MP3 přehrávačem, USB a AUX konektorem, či výškově nastavitelný volant a sedadlo řidiče. Ocelová kola jsou 14palcová.

Součástí GLS je už klimatizace, elektricky ovládaná okna, loketní opěrka, přípojka pro iPod a mlhovky. Hliníková kola jsou 16palcová. Vrchol GLS Sport výbavu rozšíří o přední airbagy, ovládání rádia na volantu, připojení Bluetooth a elektricky ovládané střešní okno.

Hyundai i25 Accent debutoval loni v dubnu na autosalonu v Pekingu jako Hyundai Verna, jen s odlišnou přídí. Automobil se vyrábí v Číně, Jižní Koreji, Indii a Rusku. V Rusku se pak prodává jako Hyundai Solaris, na jiných trzích zase jako Hyundai Brio. V Evropě je tento model nahrazen hatchbackem i20.

Dodge v Mexiku prodává i další modely Hyundai, v nabídce je například miniauto Atos (předchůdce Hyundaie i10), popřípadě dodávka H100 (původně Hyundai H1.

Americká automobilka však v Mexiku nabízí i svá původní auta s nezaměnitelným muskulaturním vzhledem. Takovými modely jsou například Charger, Challenger a Viper.

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Avatar - Vencos
28. 5. 2011 13:33
už dříve
Už minulá generace se prodávala jako Dodge Attidue