Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai lehce omladil dvojčata Avante/Elantra

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
Zatím poslední generace řady Elantra s kódem MD se objevila na jaře před dvěma lety. Jihokorejci ji ale už podrobili menším optickým změnám.

Doma daleko na východě nese kompaktní sedan jméno Avante a retuší pro modelový rok 2013 se dočkal právě zatím pouze zde. Na karoserii ani v technice ovšem žádné výraznější nehledejme, došlo jen k decentním úpravám světel a výbav. Žádná revoluce se tedy nekoná.

Nová jsou sedmnáctipalcová litá kola. Koncová světla dostala diody, ta přední mají tmavší optiku. Vylepšeny byly rovněž stěrače. Paletu laků rozšířil efektní bronzový odstín. Základní výbava byla dle výrobce rozšířena o elektronickou stabilizaci VDC, zákazníci mohou za příplatek zvolit také například vyhřívaný volant a odvětrávaná přední sedadla či nového pomocníka při parkování. Tyto prvky dosud v nabídce chyběly. Modifikací prošly i tříbodové bezpečnostní pásy, bohužel opět bez konkrétnějšího popisu.

Sedan se prodává kromě důležitého jihokorejského a amerického trhu také v některých zemích Evropy včetně České republiky. Zda se těchto modifikací dočkají i specifikace pro USA a starý kontinent, zatím nevíme.

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
13. 8. 2012 08:21
Re: Ještě drsnější!
No, víš, on je designově snad podobný, ale hlavně o třídu větší...
11. 8. 2012 21:12
Re: Facelift
Je to take idealni vuz pro fanousky Hvezdnych valek [odkaz] :yes:
11. 8. 2012 12:09
Re: Ještě drsnější!
Tapetuje, ale reálné informace. Škoda že Elantru nedělají jako praktičtější liftback. Za mě osobně jsem za podobnou cenu ještě neviděl auto s hezčím designem. Designově podobný sedan i40 už je cenově podstatně výš.
11. 8. 2012 09:20
Re: Facelift
S designem to tak nakonec může být, samozřejmě subjektivita (ovšem zajímavé je, že většina expertů v testech se naprosto jasně shoduje, že je design skvělý - mnoho zahraničních testů - jeden z mnoha review: Exterior 9 z 10 bodů! - [odkaz] Ale já reaguji na to, že je poněkud asi přihlouplé posměvačně poslat design Elantry obecně do síně hrůz! Ať si klidně napíše: mně se nelíbí... ;-)

"Elantra Exterior: 9.0 (Excellent)!

Many reviewers like the 2013 Hyundai Elantra’s exterior styling, and some say it blows away many of its competitors..." !!! :-)

Podobně tady: exteriér/design 9 z 10 - Excelentní: [odkaz]
Avatar - twistedTSD
10. 8. 2012 20:22
Re: Facelift
Nějaký idnes je irelevantní - design je subjektivní.