Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai chystá další futuristický koncept s ještě výraznějším designem

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
Pokračovatel konceptu Le Fil Rouge automobilky Hyundai má za cíl jediné: vybudovat emocionální přitažlivost ke korejské značce.

Čtyřdveřové kupé Le Fil Rouge strhlo během své premiéry na ženevském autosalonu nemalou pozornost. A aby toho bylo málo, korejská automobilka už chystá další ilustraci automobilu budoucnosti.

„Nechceme jednolitý styl. To se k naší značce nehodí,“ uvedl šéfdesignér Sang-yup Lee. Podle něj se vozy Hyundai prodávají ve všech koutech světa, tudíž je nemožné najít jednotný vzhled, který by vyhovoval všem.

Lee k přesnějšímu vysvětlení použil šachy: „Máme krále, dámu, střelce, věže, jezdce a pěšce. Každý je jiný, ale stanou se týmem, když jsou všichni spolu. Toto je naše strategie.“

Korejská automobilka si od vytvoření dalšího konceptu slibuje posunutí designu značky na novou úroveň, zároveň chce u zákazníků vybudovat emocionální přitažlivost. „Jsme známí kvalitními a praktickými vozy za dobré peníze. Ale chceme ještě přidat emoční hodnotu jako poznávací znamení,“ řekl dále Lee.

Inspiraci hledala společnost v italských vozech šedesátých a sedmdesátých let, z čehož vytvořila designové téma Sensuous Sportiness. Tento jazyk můžeme vidět na modelech Kona, Nexo a Santa Fe.

A kdy vozy inspirované futuristickými koncepty uvidíme v sériové produkci? Vlastně už brzy. Lee závěrem rozhovoru dodal, že nový vůz pro rok 2019 (s největší pravděpodobností nástupce modelu Sonata) bude silně inspirován vizí Le Fil Rouge.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
31. 5. 2018 10:45
Hyundai
Tak to bych si nechal líbit. To už mi přijde jak auto z budoucnosti ! Jde vidět, že se toho hyundai nebojí a válcuje trh, jen tak dál !
Avatar - JirkaV8
10. 5. 2018 19:12
Re: auto
Jdeš s panem Kolmanem k odborníkovi nebo co? No běžte kluci dokud je čas, tak divné auto a dementní informace se jen tak nevidí teda >:-[] Pokud máte ŘP tak se nedivím, že kdejaká vodní nedejbože letecká doprava je mnohonásobně bezpečnější >:-[]
9. 5. 2018 20:57
Hyundai
Ty se toho prostě nebojí, líbí se mi jak do toho jdou naplno. Vyrábějí čím dál lepší vozy :yes:
Avatar - Katikakus
9. 5. 2018 16:36
Re: auto
Hele, ono se to tve postizeni pry da lecit. Vyhledej odbornika.
9. 5. 2018 13:21
Re: auto
nelze nalézt jednotný vzhled, který by vyhovoval všem... to co ale hyundae předvádí poslední dobou není mi úplně nesympatické, šikmoočka se snaží...