Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai podváděl ve spotřebě, hrozí mu pokuta 20 milionů Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (95)
Automobilce Hyundai hrozí vysoká pokuta. V technických datech modelu Santa Fe totiž uvedla nepravdivou spotřebu paliva.

Jihokorejské ministerstvo dopravy hodlá vyměřit největší domácí automobilce Hyundai Motor pokutu kolem jedné miliardy wonů (20 milionů Kč) za chybné údaje o spotřebě vozu Santa Fe. Informovala o tom agentura Reuters.

Testy podle ministerstva dopravy ukázaly, že spotřeba vozu Santa Fe je vyšší, než tvrdila firma. To by mohlo přimět zákazníky Hyundai, aby od automobilky požadovali odškodné.

Ministerstvo přikročilo k testům spotřeby poté, co Hyundai a jeho sesterská společnost Kia Motors loni přiznaly, že ve Spojených státech uvedly u zhruba 900.000 vozů příliš nízkou spotřebu.

Přiznání, které se týkalo i modelu Santa Fe, vyvolalo v USA vlnu žalob. Za jejich urovnání automobilky zaplatily 395 milionů dolarů (zhruba osm miliard Kč).

Hyundai však nemá problémy pouze ve světě, ale také u nás. Nedávné zprávy totiž informovaly o vlnách odporu českých prodejců, které ředitelství nutí k přijetí nového firemního kodexu. Podrobnosti sporu najdete zde.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (95)
5. 8. 2014 13:51
spotřeba Santa Fe,
mám Santa Fe v plné výbavě a v automatu. v TP uvádějí spotřebu 6,8 l , říkal jsem si, že budu jezdit do 8 l ( tak jsem jezdil s předchozím modelem i když uváděli spotřebu 7,4l - tak že spokojenost), bohužel s tím to autem se nemůžu dostat pod 9l !!!
dohaduji se s prodejcem, českým zastoupením a stále nic, řešení nikde, ještě zkusím zastoupení v Evropě
30. 6. 2014 08:50
Re: H/K se snažili opravdu,
Naprosto normální výsledek, každé auto má v předu deformační zóny, které se krásně "bortí", aby se předešlo rozdrcení vnitřních orgánů posádky auta, zatímco vzadu je pevnější. Třeba takhle to dopadlo když to Hummer napálil do školního autobusu :-)
[odkaz]
29. 6. 2014 15:29
Re: Hyundai a prodejci
No a co? Dva měsíce se to bude propírat v médiích, než přijde nějaká nová kauza. Na 17 poměrně bezvýznamných prodejců se zapomete a Hyundai bude vesele prodávat dál. Běžného člověka nezajímá nějaká kauza s prodejci. Jeho zajímá cena produktu, četnost reklamních kampaní, vzhled a nakonec i proklamovaná kvalita...
Avatar - Ronault.
29. 6. 2014 09:14
Re: Hyundai a prodejci
A my nemáme rádi tebe, protože jsi pokrytec a diskuzní ubožák ;-)
Avatar - Machýrek
28. 6. 2014 15:46
Re: Hyundai a prodejci
Stve te to, pac mas doma korejce vid? Nebo taky nejakou korejku? ;-)