Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai zvýšil zisk o deset procent, pomohl odbyt v Evropě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
Jihokorejský výrobce automobilů Hyundai Motor ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšil čistý zisk o desetinu na 2,55 bilionu wonů (asi 46,7 miliardy Kč).

Firma má za sebou už třinácté čtvrtletí po sobě, kdy jí rostl zisk, a zaznamenala také rekordní odbyt. Nejvíce k tomu přispěla Evropa. Hyundai vyrábí auta i v České republice.

Automobilka dokázala vylepšit hospodaření navzdory tomu, že automobilový trh v Evropě kvůli dluhové krizi a poklesu poptávky obecně prochází složitým obdobím. Za slabá místa firma označila svůj domácí trh, tedy Jižní Koreu, stejně jako Čínu.

Na evropském trhu Hyundai prodej zvýšil dvouciferným tempem, především díky zájmu o nové modely. Dobře se prodávaly například sedany i40, ale také sportovně-užitkový vůz ix35. Nárůst prodeje tak ostře kontrastuje se slabším odbytem u jiných automobilek. Na slabší zájem o své vozy v úterý upozornil francouzský Peugeot anebo evropská součást americké automobilky Ford Motor.

Hyundai je spolu se svou dceřinou společností Kia Motors pátým největším výrobcem automobilů na světě. Ve druhém čtvrtletí Hyundai v celém světě prodal 1,11 milionu vozů, což je nový rekord. Management předpokládá, že v letošním roce bude prodej trochu vyšší, než si firma stanovila. Podnik ale snížil odhad globálního prodeje aut od všech výrobců, převážně kvůli slabé poptávce v Evropě a v Číně.

Akcie automobilky Hyundai dnes na burze v Soulu zpevnily o 1,6 procenta na 223.500 wonů. Od května už ale zhruba o 18 procent oslabily, což dávají analytici do souvislosti převážně s vyhlídkami globální ekonomiky a spory mezi vedením a odboráři.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
30. 7. 2012 05:29
Re: Zisky
První garančku za 4.500? No jo Opel. V Toyotě a Mazdě stojí cca 3000. Nebudeš ty "kafka" co se nechá holit a ještě jim pděkuješ >:D Ale hlavně že vynášíš moudra nad Hjondé >:D
30. 7. 2012 05:26
Re: Zisky
To jsi si ňoumo spletl s KIA. Hyudai má jen pět let záruky a o Hyundai je taky článek. Reaguješ mimo téma ha ha >:D
Avatar - Guttalax
28. 7. 2012 13:04
Draví šikmoocí vykořistovatelé
Marchionne si ještě postěžoval, že prodeje evropských značek nabourala dravá konkurence z Koreje. Kia a Hyundai si v Česku a na Slovensku otevřely fabriky a agresivně nabízejí své modely na trhu. A to velmi úspěšně. Hyundai dnes oznámil 19,5 procentní růst zisku oproti loňsku, za první pololetí vydělal 90,7 miliardy korun. Přesná čísla za Evropu automobilka nezveřejnila, ale tvrdí, že zaznamenala růst. "Hyundai Motor předpokládá, že ve druhé polovině roku vzroste míra obchodní nejistoty v automobilovém průmyslu," uvádí značka, která má jedinou evropskou fabriku ve slezských Nošovicích. >:-[]
Avatar - Katikakus
28. 7. 2012 06:12
Re: Zisky
Kdo zna cenu Long-Life oleje vi, ze lzes. Kdo nezna, koukne sem [odkaz] a uz take vi, ze lzes. 8-s :no:
27. 7. 2012 14:50
Re: Zisky
Za pravo rikat si autorizovany servis asi nejake drobne odvedou.