Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Etherea: Jméno pro Ženevu

Diskuze (9)
Infiniti zveřejnilo jméno a také první obrázky konceptu budoucího kompaktního modelu.

Infiniti připravuje malý model, který by zaujala místo pod řadou G náležející do střední třídy. Automobilka je zatím skoupá na informace, takže první sadu fotografií nedoprovázejí žádné podrobnější informace. Tedy kromě ujištění, že budoucí model naplní heslo luxury performance.

4,4 metru dlouhá karoserie si pohrává s prvky karoserií kupé, sedan, MPV a crossover. Design jde ve stopách dřívějšího konceptu kupé Essence, stejně jako pojmenování Etherea. To sice jakoby vypadlo z katalogu jmen pro budoucí Lotusy, ve skutečnosti ale pokračuje v logice označování designových studií Infiniti.

Cílový segment konceptu a tedy i budoucího modelu je prémiová nižší střední třída. Infiniti se tedy pustí do konkurenčního boje s Luxusem CT 200h, Audi A3, BMW řady 1, ale také Alfou Romeo Giulietta a Citroënem DS4.

Podle neoficiálních zdrojů Japonci pracují hned na dvou technicky rozdílných variantách. Ve spolupráci s mateřským Nissanem by měla vzniknout verze elektromobilu Leaf. Druhou možností je model na platformě MFA od Mercedesu.

Infiniti k této technice získá přístup na základě dohody mezi Daimlerem a aliancí Renault-Nissan, která umožní sdílet motory, další techniku i celé platformy. Japonci by proto mohli využít konstrukci MFA, na které Mercedes-Bez postaví tří- a pětidveřovou třídu A, nové MPV třídy B, malý sedan a SUV.

Odhalení konceptu, který by měl naznačit řešení této hádanky, je naplánováno na 1. března v Ženevě.

Diskuze (9)
15. 2. 2011 20:06
Žádný dva tábory
po tom dnešním bombardování "lanciema" a la Chrysler je tohle pastva pro oči a potěcha pro duši, nádhera - Infinity dělá zatraceně pěkný auta.... :yes:

No, zrovna jako některé lexusy, ty taky hodně můžu - ono asi když se chce, tak to jde!
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
15. 2. 2011 17:00
Re: joj
Infinity jsou všechno typičtí Japonci se vším všudy, trochu mi dnes na našich silnicích to Japonsko chybí...
15. 2. 2011 16:24
Pěkný...
Trochu mi připomíná Mercedes F800 ale líbí se mi :yes:
Avatar - pelikoš
15. 2. 2011 16:19
Re: joj
u mě dobrý :yes:
Avatar - pelikoš
15. 2. 2011 16:18
Re: joj
stále si myslím,že na produkční auto je to moc ulítlý.jinak mě se infiniti jakýkoliv líbí moc ;-)