Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

A. Charouz Motors otevřel nový showroom Jaguar a Land Rover

Diskuze (36)
V centru Prahy byl dnes při slavnostním ceremoniálu otevřen nový showroom značek Jaguar a Land Rover.

Společnost A. Charouz Motors v pražském Karlíně dnes hostila hned tři významné události najednou. Za účasti představitelů výhradního dovozce do ČR Jaguar Land Rover Austria byl otevřen nový showroom, v Praze s poprvé ukázal nový model XKR-S a Range Rover Evoque získal první dva nové majitele.

Nový showroom

Nové prodejní místo vybudované podle nejnovějších standardů stojí v Praze-Karlíně v ulici Šaldově. Areál sdílí se sesterskou firmou M3000, která se zabývá prodejem a servisem vozidel značky Mercedes-Benz.

Budova od konce 19. století patřila k areálu tramvajového depa, společnosti ze skupiny Charouz Group v ní operují od roku 1997.

V Karlíně bude jediný autorizovaný dealer značek Jaguar a Land Rover v Praze. Druhá provozovna v Průhonicích, která patří také pod A. Charouz Motors, je zase jedinou ve Středních Čechách. Oba showroomy jsou spojeny s autorizovaným servisem.

Kromě těchto dvou míst A. Charouz Motors do konce roku otevře třetí autorizovaný servis – v Praze na ulici Černokostelecké. Ten se bude specializovat na značku Land Rover, konkrétně modely Defender a Freelander a starší vozy. Servis bude také zaměřen na poskytování služeb fleetovým zákazníkům.

Nové modely

Žhavou novinkou je model XKR-S – nejvýkonnější a nerychlejší kupé v historii značky Jaguar. Před týdnem byl k vidění na podobné události v Brně, nyní dorazil i do Prahy.

Společnost mu dělal supersport XJ220, který má shodný výkon 404 kW (550 k). Dosahuje nejvyšší rychlosti 350 km/h, což mu v letech 1992-1993 zajišťovalo status nejrychlejšího produkčního vozu na světě.

Dalšími exponáty jsou roadster Jaguar E-Type, který letos slaví 50 let od uvedení na trh, a kabriolet SS Jaguar z konce 30tých let.

U příležitosti zahájení provozu bude showroom v rámci akce Jaguar Days otevřen pro veřejnost po celý víkend.

Aňa Geislerová a Pavel Šporcl

Na seznamu hostů byli i populární herečka Aňa Geislerová a houslový virtuóz Pavel Šporcl. Oba přijali nabídku stát se velvyslanci značky Range Rover – tzv. city shapers. Zařadili se tím mezi známé osobnosti, jako je módní návrhářka Francesca Versace nebo tenistka Serena Williamsová.

Úkolem city shapers je používat vozy Range Rover. Proto oba hosté z rukou Georga Staudingera, Brand managera Land Rover pro ČR a Rakousko, převzali klíče od modelu Evoque, který budou používat pro své účely.

Diskuze (36)
Avatar - Ji/Ri
8. 10. 2011 21:19
Re: Ji/Ri ma pravdu
No ano, máš pravdu - říká se tomu optimalizace nákladů ...taky mi to přijde jako o.j.e.b na zákazníka...
8. 10. 2011 14:40
Re: Charuz to ten zlodej co bral zo statnej banky
8. 10. 2011 14:39
Re: Charuz to ten zlodej co bral zo statnej banky
To, ze Charouz nadelal dluhy u sveho casu polostatnich bank je fakt. To, ze tyto dluhy nikdy nesplatil a ze je nakonec pri sanaci bank pred privatizaci zaplatili danovi poplatnici je take fakt. Ani jedno z toho neokecas nejakymi odkazy na "znamou osobnost". Charouz u mne neni zadna osobnost, ale obycejny podvodnik.
Avatar - Pekelná Micinka
8. 10. 2011 12:50
Re: LED
Také jsem si všiml, a pak jsem si řekl, že je škoda se tím zabývat. Moje kára to není a na druhou stranu, třeba to částečně zvyšuje bezpečnost provozu.
Avatar - Ji/Ri
8. 10. 2011 10:51
Re: Tak doufám i ve změnu přístupu
Asi nejsi diamantovej... Ale vážně, ona za osoba byla zodpovědná za část toho cirkusu a za uťapkané auto by ji sepsuli... Jsem zvědav, jestli ti pošle slíbené informace...