Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jezděte jako agent 007. K mání je jeho Defender z bondovky Spectre

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Unikátní příležitost se nyní naskytla všem vášnivým sběratelům a movitým fanouškům Jamese Bonda. K mání je totiž vůz, se kterým před třemi lety řádil v bondovce Spectre.

Agent James Bond je znám nejen pro oblibu krásných žen, ale i unikátních automobilů, zejména těch britských. Jedním z nich byl v akčním snímku Spectre i Land Rover Defender SVX. Auto vybudované v roce 2014 zářilo na plátnech kin o rok později a netřeba připomínat, že ze zatím poslední bondovky se stal celosvětově úspěšný hit.

A po třech letech míří stroj hlavního hrdiny do aukce. Vůz samozřejmě prošel celou řadou úprav od týmů Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations a Land Rover Tuning House Bowler. Patří mezi ně kupříkladu nasazení 37“ obutí do jakéhokoliv terénu, vyspělejší tlumiče či výkon motoru zvýšení z 89 na 138 kW (185 k). Uvnitř pak nalezneme sedačky Recaro a také ochrannou klec.

Zhotoveno bylo celkem deset kusů, avšak většina sloužila jen pro marketingové účely. Ovšem ne auto, které aktuálně míří pod aukční kladívko. Tento Defender můžete v bondovce spatřit při většině akčních scén. Původní majitel vysvětlil nákup jednoduše: tento vůz byl jednoznačně ze všech nejvzácnější.

Cena věru není lidová, na terénního dříče s atraktivní historií si dle odhadců musíte připravit něco mezi 220 a 250 tisíci librami, což v přepočtu znamená částku okolo sedmi milionů českých korun. Patříte-li mezi vážné zájemce, určitě zamiřte na Goodwood Festival of Speed, kde automobil nabídne společnost Bonhams již tento měsíc.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)