Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kenworth T680 se dočkal řady novinek ve standardní výbavě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kenworth do standardní výbavy modelové řady T680 zařadil řadu prvků, jejichž cílem je především zvýšení bezpečnosti provozu a komfortu obsluhy těchto těžkých nákladních vozidel.

Severoamerický výrobce nákladních vozidel Kenworth, který patří stejně jako Peterbilt pod křídla koncernu PACCAR, představil modelovou řadu T680 na jaře roku 2012 a ve své nabídce ji tehdy zařadil mezi řady T700 a T660.

V současnosti patří T680 spolu s W900 k jediným zástupcům své značky v kategorii tahačů pro dálkovou silniční dopravu. Kenworth si v letošním roce pro tuto modelovou řadu připravil řadu novinek, které zařadil do její standardní výbavy.

Kenworth T680 může být vybaven prediktivním tempomatem již od roku 2015, ale letos se tento systém stává součástí standardní výbavy pro vozidla s motory a dvanáctistupňovými převodovkami PACCAR.

Prediktivní tempomat u vozidel Kenworth využívá GPS ke zjištění přesné polohy vozidla a k určení toho, jaké jízdní podmínky je třeba vzít v úvahu v následujícím jednom až dvou kilometrech.

Bendix Wingman Fusion, zahrnující asistenční systém pro vyšší bezpečnost provozu, mezi něž patří sledování jízdních pruhů, omezovač rychlosti a také varování před možnou kolizí, které může v krizových situacích bez zásahu řidiče snížit rychlost vozidla až o 40 %, je nyní rovněž součástí standardní výbavy zástupců modelové řady T680 pro dálkovou dopravu.

Dalšími prvky standardní výbavy, jejichž cílem je zvýšení bezpečnosti provozu a rovněž i ovladatelnosti vozidel Kenworth T680 jsou kotoučové brzdy Bendix ADB22X pro přední i zadní kola. Doposud byly tyto brzdy standardem pouze pro přední nápravu.

Pro vozidla modelové řady T680 určená pro dálkovou dopravu je nyní v rámci standardní výbavy nově k dispozici tandemová zadní náprava Kenworth AG400L, která je samozřejmě kompatibilní s výše zmíněnými brzdami. K novinkám ve standardní výbavě dálkových tahačů pak patří i sedlo JOST JSK37USB, které má vynikat jednoduchou a robustní konstrukcí s pouhými čtyřmi pohyblivými částmi.

Kenworth T680 je i nadále nabízen v řadě provedení a zákazníci mají k dispozici širokou paletu pohonných jednotek PACCAR MX-11 a MX-13 nebo kabin v různých provedeních, jejichž vrchol představuje verze s luxusně vybavenou a prostornou spací nástavbou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)