Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia hledá jméno pro limuzínu K9

Diskuze (31)
Zatím se novinka prodává jen doma v Koreji, Kia se ale chystá model K9 vyrábět i na export a prodávat bez číselného označení.

Kia K9 po dlouhých letech znamená návrat k velkému sedanu s pohonem zadních kol. Na rozdíl od předchozích modelů postavených s pomocí Mazdy se tentokrát jedná o vlastní vývoj. A stejně jako někdejší velké korejské Mazdy jej automobilka zatím nabízí jen na domácím trhu.

To se ale postupem času změní. Model, který vstoupil v Koreji do prodeje tento týden, se rozjede do světa. Kia chystá od roku 2013 nebo 2014 výrobu sedanu K9 na export. Zatím není zřejmé, kam všude novinka zamíří, Severní Amerika je ale pravděpodobnou destinací. Tam se už poměrně úspěšně nabízí sesterský model Hyundai Equus.

Jedno je jisté – zákazníci mimo Koreu tento model nebudou znát jako K9. Automobilka začala hledat nové jméno a prostřednictvím Facebooku vybídla své fanoušky k pomoci. Limuzína by měla dostat slovní označení, stejně jako menší sedany Kia. I pro ně automobilka používá různé názvy: Optima se v Koreji prodává jako K5 a model K7 je zase mimo domácí trh nabízen jako Kia Cadenza.

Diskuze (31)
7. 5. 2012 18:23
Re: Kiamania
U původně low-endové značky je to naprosto normální. To takhle nadáváš i u Dacií, Chevroletů, ale třeba i Seatu? Teď se dotáhli na úroveň běžného mainstreamu a třeba tě v budoucnu překvapí tím, že něco vymyslí a budou sami udávat tempo. :-) Těžko mohou vynalézat bezpečnostní systémy jako Volvo, když to jsou v první řadě cenově výhodné dopravní prostředky, kde nikdo nečeká udávání trendů v technice. Nevím, přijde mi to jako pokřivená logika a hledání problémů tam, kde nejsou. Je potřeba si uvědomit šířku spektra aut, ale i zákazníků, nemůžou všichni dělat to samé. Někdo prodává obyčejná nezajímavá auta pro běžné lidi, někdo zas žene vývoj dopředu a prodává za mnohem víc peněz. Skutečně mi to přijde jako velmi nemístná výtka postrádající nadhled.
Avatar - 4hill
7. 5. 2012 11:51
Re: Kiamania
Co proboha koncern H/K vyvinul? Auto se třema dveřma? Nic..jedinej prvek v technologii nebo v bezpečnosti...Absolutní nic.
7. 5. 2012 09:05
A víte, jaký je důvod, proč mimo Koreu ne K9?
"K9" (kay nine) se totiž anglicky vyslovuje "kejnajn" - a to je úplně stejná výslovnost jako u slova "canine", což znamená "psí" (tedy "odvozeno od psa" - z latinského "canis"/pes)... A protože pes není ve východoasijské tradici nic víc než jídlo, je to totéž, jako byste u nás vyrazili na trh s modelem "Hovězí", "Vepřové", event. "Bůček"... ;-)
Avatar - pallas
7. 5. 2012 02:13
Re: Opirus
Opirus, to je ako opity rus
Avatar - pallas
7. 5. 2012 02:12
Re: Kia Kopia
Alebo Kia Opaits (opajc) :-)