Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Motors oficiálně otevřela automobilku v Žilině

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Při příležitosti třetího výročí položení základního kamene připravila společnost Kia Motors Corporation slavnostní ceremoniál k otevření svého prvního výrobního závodu v Evropě, Kia Motors Slovakia, který se nachází poblíž slovenské Žiliny.

Akce proběhla 24. dubna 2007 za účasti nejvyššího představitele automobilky pana Mong-Koo Chunga, který společně se slovenským předsedou vlády Robertem Ficem a starostou města Žiliny Ivanem Harmanem, před více než 1500 pozvanými hosty z celého světa přestřihnutím pásky oficiálně továrnu „otevřel“.

V krátké době od spuštění sériové výroby modelu cee´d dosáhla nová továrna rekordní produkce, přičemž jen letos již bylo vyrobeno více než 35 000 vozů.

S investicí ve výši okolo 30 miliard Kč představuje Kia Slovakia jeden z nejmodernějších automobilových výrobních závodů na světě a současně tak díky nejvyspělejším technologiím nastavuje značka Kia zcela nové standardy v automobilovém průmyslu.

Základní pětidvéřový hatchback cee´d se ještě letos dočká rozšíření, neboť od srpna bude spuštěna výroba provedení Sportywagon (kombi) a v závěru roku pak třídveřové verze sportyhatch. Kapacita závodu bude rovněž využita pro montáž modelu SUV 4x4 Sportage, se kterou se počítá od července.

Ondřej Láník
Diskuze (6)
26. 4. 2007 21:16
Bolsevik Fico
Bolsevik Fico - cerveny komunista a ochranca utlacanych :no: este pred tyzdnom kritizoval Peugeot - kapitalistickych vykoristovatelov co utlacaju a zbedacuju pracovity slovensky lud. Teraz sa tu vychvaluje "cudzim perim" pri otvoreni Kie...A sprosti volici mu to zeru aj s navijakom a tak ma sudruhova strana dnes preferencie skoro 50% :no: :no: :no: