Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Motors Slovakia: Výrobní linky chrlí Cee´d Sporty Wagon

Miro Mihalik
Diskuze (9)
Žilina už vyrábí další vůz. Kia Motors Slovakia nedávno spustila sériovou výrobu kombi verzi modelu Cee´d, pojmenovanou Sporty Wagon.

„Výrobu modelu Cee´d Sporty Wagon se nám povedlo spustit s měsíčním předstihem,“ pochlubil se In-Kyu Bae, prezident a předseda představenstva Kia Motors Slovakia. První vozy směrují do sedmnácti evropských států a mezi největší odběratele se zařazují Anglie, Německo, Francie a Španělsko.

V této chvíli se již povedlo vyrobit asi 2000 kusů a Sporty Wagon se tak pokusí navázat na úspěšný pětidveřový hatchback. Nový model bude v nabídce s pěti motory, s výkonem od 66 kW (90 k) do 105 kW (143 k), manuální nebo automatickou převodovkou a ve třech stupních výbavy. Kia Motors Slovakia plánuje letos vyrobit 150 000 automobilů, což by mohl být reálný odhad. V prvním pololetí totiž sjelo z pásů výrobní linky v Žilině 63 tisíc aut, přičemž téměř celá produkce zůstala v Evropě. Továrna ovšem zdaleka neběží na plný výkon – celková kapacita je 300 000 vozů ročně. Na prosinec je pak naplánovaná výroba třídveřového modelu Kia Pro_Cee´d.

Miro Mihalik
Diskuze (9)
7. 8. 2007 23:06
Re: Otázka ...
Biela alebo cervena- su krasne. hlavne ked su cerstvo umyte!!!Ta biela posobi dost impozantne