Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept z vesmíru: Golf GTI Gran Turismo Vision

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Volkswagen připravil další ze strhujících variací na téma Golf, tentokrát však v podobě pouze virtuálního konceptu. Zajezdit si s GTI Gran Turismo Vision můžete jen ve hře.

Jak již samotný název napovídá, tento koncept se řadí mezi speciální virtuální stroje vytvořené pro slavný konzolový automobilový simulátor Gran Turismo, který se nyní prodává v šestém pokračování pro Playstation 3.

Automobil přebírá mnoho vzhledových prvků z designové studie Golf Design Vision GTI, která se představila na přehlídce upravených koncernových vozů a zároveň srazu vozů Volkswagen s přídomkem GTI v rakouském Wörthersee 2013. Tehdejší studii poháněl uprostřed uložený třílitrový vidlicový šestiválec se dvěma turby a výkonem 500 koní (373 kW). Tentokrát představená virtuální variace bez střechy má výkon 550 koní (410 kW) a Volkswagen udává, že zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině proběhne za 3.9 sekundy. Maximální rychlost se pak má pohybovat okolo tří set kilometrů v hodině.

Hráči si již mohou tento vůz stáhnout, dalšími novinkami ve hře jsou BMW Vision Gran Turismo a Mercedes AMG Vision Gran Turismo, které známe již delší dobu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
25. 5. 2014 08:57
Re: Jenom ve hře?
Dobrý den,

podle našich zdrojů jde opravdu jen o herní koncept, ale samozřejmě jestli se VW rozhodl představit auto v reálné velikosti i na Worthersee, to nelze vyloučit. Uvidíme příští týden. :-)

S pozdravem, Ondřej Chamilla
24. 5. 2014 22:47
Re: Jenom ve hře?
Kedy ide do výroby?
Avatar - faubléé
23. 5. 2014 22:59
fau-bléé
;-\ opravdu další strhující variace.. ono vlastně každý nový model v rámci celýho koncernu je vždy další a strhující variací něčeho, co už dávno zplodili.. z té strhující kreativity celého koncernu jsem vážně doslova strhaný ;-\
23. 5. 2014 22:46
vw
Sakra ty to maj u vw jednoduchy, kazdymu kratkymu bastlu rikaj GOLF, pripadne GTI >:D
Co ze to prebira za prvky studie? Vzdyt to prebira cokoli od VW. Se studii to ma spolecne asi to same jako s Golfem, asi jen ten nazev >:-[]
Avatar - Ham.
23. 5. 2014 16:10
Jenom ve hře?
Vždyť to je prototyp vyrobený s třílitrem VR6 a bude k vidění u Wörthersee.
[odkaz]