Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kvůli zájmu o Evoque zavádí Land Rover třetí směnu

David Bureš
Diskuze (24)
Zvýšení výroby je důsledkem velkého zájmu o nejmenší Range Rover v nabídce.

Land Rover rozšiřuje výrobu modelu Evoque o další, třetí směnu. To znamená, že kvůli velkému zájmu o toto SUV bude Evoque vyráběno 24 hodin denně.

Výroba v továrně Halewood, kde je Evoque vyráběno, bude vůbec poprvé v její 50leté historii probíhat celý den a celou noc. Noční směna pracovníkům začíná v 21:30. Vedle Evoque zde vzniká i Land Rover Freelander 2.

V závodě nyní pracuje 4.500 zaměstnanců. Kvůli zavedení nové směny bylo nově zaměstnáno 1.000 lidí. Další pracovní místa byla vytvořena u dodavatelů výrobních komponent.

Zavedení další pracovní směny je důsledkem obrovské poptávky o Range Rover Evoque. Automobilka už vyrobila více než 88 tisíc exemplářů tohoto SUV. Zvýšení výroby především zkrátí čekací lhůty na tento automobil.

Už během letošního března Land Rover hovořil o zavedení další směny v závodě Halewood. Kvůli tomu zahájil náborovou kampaň, v rámci které najal oněch 1.000 nových pracovníků. O práci u Land Roveru byl velký zájem, na nabízená pracovní místa automobilka evidovala více než 30.000 žádostí.

Výroba Range Roveru Evoque byla zahájena v červenci 2011. V nabídce je třídveřová i pětidveřová varianta. Pod kapotou vozu se v současnosti může objevit pouze některý ze čtyř nabízených čtyřválců, Evoque by ale mohlo být v budoucnu prodáváno také s benzinovým motorem 3,0 V6 Supercharged z dílny Jaguaru.

David Bureš
Diskuze (24)
16. 8. 2012 22:07
Re: Evoque
Je mi uplne jasne, ze sa tam iba oprela o reklamny katalog, ale uz z principu to auto reklamuju s nou, takze smola.
16. 8. 2012 21:12
Re: Neuvěřitelné
Asi tak ... já bych bral stále LR Discovery a nebo RR. Evoque ač je pěkný tak jsem si při jízdě v něm nepřipadal moc mužně.
Avatar - PeterLuk
16. 8. 2012 17:27
Re: Evoque
No tak ona nieje zodpovedné ani za dizajn ani za techniku. Ona bola iba dizajnovou poradkyňou.
16. 8. 2012 14:19
Re: Neuvěřitelné
Muhehe, jo jo, to je ta cílová skupina. Ještě chybí navigace se speciálními POI kadeřnictví, pedikur, outletů a rozvodových právníků, výměnné vůničky (to měl ale tuším už Peugeot?), asistent pro jízdu v protisměru, speciální slot pro uložení zlaté kreditky a systém pro kontrolu nevěry manžílka coby sponzora.
16. 8. 2012 14:02
Re: Neuvěřitelné
LOL, trefna charakteristika, este chyba autopilot, ale najlepsia je "Sportovní zvýšená poloha za volantem" Zeny proste vnimaju auta inak, ak sedia nizko, nevidia, kde konci predna kapota a nemozu ist rychlo, lebo nevedia, kolko este maju miesta na pravej strane od zvodidiel. Ak ich posadis vyssie, viac uvidia a pojdu istejsie - rychlejsie :-)