Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Discovery v drsnější verzi SVX se do výroby nedostane

Tomáš Dusil
Diskuze (5)
Discovery SVX, taková drsnější verze Discovery, se poprvé představila na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem v roce 2017. Tehdy britská automobilka slibovala brzkou výrobu.

Podle tehdejšího vyjádření zástupců Land Roveru bylo v plánu uvést Discovery SVX na trh koncem roku 2018. Jenže teď je rok 2019 a Discovery SVX stále nikde. Verze SVX měla korespondovat se současnou výraznější orientaci řady Discovery na off-road.

Výrobce předpokládal nabídku tří, dalo by se říci personifikovaných (nebo také špičkových) verzí modelu Discovery z dílen divize SVO (Special Vehicle Operations). Připravovaný SVX tak měl vyplnit mezeru mezi již existujícími verzemi SVR coby výkonná varianta Discovery a SVAutobiography coby luxusní verze modelu.

Koncept Discovery SVX poháněl pětilitrový osmiválec známý třeba z Range Roveru. Mnozí tak předpokládali, že se tohle zajímavé srdce objeví také pod kapotou menší řady Discovery. Vzhledem k tomu, že se verze SVX nakonec do výroby nedostane, nebude tato řada nabízet ani tento osmiválec, jak ostatně automobilka nedávno potvrdila britským novinářům.

Označení SVX se ale na Land Roverech přesto možná dočkáme. Nicméně kdy to bude a na jakých autech, zatím nikdo nespecifikoval.

Tomáš Dusil
Diskuze (5)
20. 2. 2019 12:59
Re: Ta zadní značka...
Je to nuda, japonske off roady mi prijdou lepsi...
18. 2. 2019 13:45
Re: Ta zadní značka...
Jo Disco Sport je v pohodě. Přestavbový kit je fajn, ale koupíš auto za 1.5mio + a budeš k němu kupovat přestavbový set hmmm ;-\
Avatar - rokyta.p
17. 2. 2019 20:57
Re: Ta zadní značka...
Na trhu na to existuje přestavbový kit. Stejně jako třeba "Jeepovská" maska na Duster. Klasický velký Disco se mi taky nijak super nelíbí, ale třeba Disco Sport nebo Evoque jo.
Avatar - 3_diamanty
17. 2. 2019 14:49
Re: Ta zadní značka...
mne sa obecne novy discovery paci najmenej z celeho ich sucasneho portfolia ... ten cely jeho zadok je podla mna nie moc podareny :-( .. pritom RR sport je fakt krasny alebo aj velky range ci mensi discovery sport..... ale ono to obcas proste nevyjde.... rovnako kym touareg je doslova az fesak tak na tigiho sa skoro ani neda pozerat... a takychto pripadov je viacej... za mna radsej discovery sport [odkaz] ... ved aj ten ma dnes uz 4,6m a ponuka az 6 miest... tak nejak vlastne cielenie sucasneho obrovskeho noveho discovery ani nechapem... navyse v jeho "vodach" uz radsej potom rovno RR sport ze jo :yes:
17. 2. 2019 13:48
Ta zadní značka...
Kdy konečně tuhle designovou noční můru - umístění zadní značky LR opraví? Je to jak pěst na oko... odkaz na předchozí generace to vážně není :no: