Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

J.D. Power: Nejspolehlivějšími auty v USA jsou vozy Lexus

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Nejspolehlivějšími automobily na americkém trhu jsou luxusní vozy se značkou Lexus, které vyrábí japonská společnost Toyota Motor.

Výsledek vyplývá to ze studie, jejíž výsledky na svých internetových stránkách zveřejnila výzkumná firma J.D. Power and Associates.

Druhé místo podle studie obsadila německá značka Porsche. Na třetí příčce se umístila značka Cadillac, kterou vyrábí největší americká automobilka General Motors.

Studie vychází z odpovědí od více než 31.000 majitelů vozů. Její výsledky jsou pro automobilový průmysl velmi důležité, protože kupci aut označují dlouhodobou spolehlivost za jeden z hlavních faktorů při výběru.

Kalifornská společnost JD Power se věnuje celé řadě průzkumů, výzkumů a anket nejen z automobilového prostředí. První výsledky studie spolehlivosti aut VDS byly publikovány v roce 1990.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Avatar - theolli
20. 2. 2012 22:56
Re: No jak kdo a jak kde,
No já bych s tím Porsche byl opatrnější ale jen z toho důvodu že bude využíváno podstatně mín jak Lex ,V70 aj. Myslím tím ,že se používá spíš na "sváteční" ježdění a tudiž bude mít výrazně nižší průběh km jak auta denní potřeby! I když,Panamera už by něco vypovědět mohla!
Avatar - Hammunasakra
20. 2. 2012 18:52
Re: No jak kdo a jak kde,
Já tu o tom že je 2.0 TFSi :yes: napsala xy-krát a také "nic" ;-)
PS: Což ale nic nemění na tom že MNĚ se (narozdíl od MNOHA jiných) docela "líbí" a s většinou výsledků i SOUHLASím (asi proto se mi také "líbí" :-)
20. 2. 2012 17:30
Re: No jak kdo a jak kde,
Když jsme znovu o EotY. Ty ráda mluvíš o tom, co tu bylo. Pamatuji si, že jsem zde někdy ze začátku svého působení napsal jako plus 2.0 TFSI, že vyhrál opakovaně EotY. A jaké odpovědi se mi dostalo? Že jde o bezvýznamnou a podplacenou anketu. :-) Tady jsou ankety v oblibě/ nemilosti podle toho, jak se to komu hodí do krámu. Takže anketami radši neargumentuji.
20. 2. 2012 02:19
VW
No ako si len mohli dovoliť napísať taký blud. Najlepší je predsa VW. A ešte Yeti, najkrajšie SUV planéty.
Avatar - Ham.
20. 2. 2012 00:32
Re: No jak kdo a jak kde,
Struktura vozového parku, způsob užití, charakter komunikací, prostě celkové prostředí u nás je daleko blíže Německu, Francii nebo Itálií než US.
JD Power není anketa mezi motoristických novináři, ale průzkum mezi uživateli skutečných vozů na téma jak jsou spokojeni se svým vozem/značkou, takže průzkum na auto.cz nebo podobném serveru by byl zcela mimo mísu, protože zde je možná 60% lidí kteří ještě nemají ani řidičák, natožpak nějaké auto takže jejich spokojenost je tak maximálně spokojenost s plakátem v pokojíčku a s reálnou spokojeností nemá nic společného.
Žádná značka není jistota, viz pozice Porsche na domácím hřišti v Německu pod Industry Average.