Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Loder1899 S-Max: dalších 50 koníků do stáda

Roman Daněk
Diskuze (9)
Německý tuner Loder1899 přidal Fordu S-Max pod kapotu další koníky a stádo se rozrostlo až na konečných 270 k. Nechybí ani karosářský paket.

Kdo chce prostorné rodinné auto s dynamickým přehozem, zvolí Galaxy, komu kromě spousty místa a variability záleží i na jízdních vlastnostech a to tak, že si chce za volantem trochu užít, ukáže na model S-Max. Ford S-Max je v podstatě prvním autem, které si zaslouží označení hot-MPV, a tunerská firma Loder1899 ještě přitopila pod koltem.

Karosářský paket obsahuje řadu dílů z lehkých karbonových kompozitů. Na masce vozu je nový přední nárazník a vtoky do motorového prostoru. Za předními blatníky se objevily výdechy a boční prahy dostaly nadstavce. Změny se dotkly i zádě vozu, kde je modifikovaný nárazník a masivnější dvojice koncovek výfukového systému.

Přeplňovaný benzínový pětiválec Duratec s výkonem 162 kW při 5 000 ot. a točivým momentem 320 Nm při 2 100 otáčkách dostal od tunera další doping v podobě přeprogramování řídící jednotky, optimalizovaného sání a výměny výfukového systému. Výsledkem je výkon 199 kW (270 k).

Podvozek a odpružení vozu bylo sladěno se silnějším motorem, snížila se světlá výška o 35 mm a Loder1899 vyměnil i kola: v nabídce jsou disky různých designů o rozměru od 18 do 20 palců.

Tip: Přečtěte si, jak tuner Loder1899 naladil Aston Martin V8 Vantage.

Roman Daněk
Diskuze (9)