Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moje.auto.cz: 10 uživatelských recenzí SEATu Altea

David Bureš
Diskuze (0)
Velkoprostorový Španěl je hodnocen v 10 uživatelských recenzních. Většina z nich je věnována Altee, nechybí ale ani větší Altea XL.

SEAT Altea je jednou z netradičních alternativ Škody Octavia Combi. Nabízí toto španělské MPV něco víc než jen dvě karosářské varianty? Vedle redakčních testů napoví také uživatelské recenze na Moje.auto.cz. Ty hodnotí obě karosářské varianty tohoto modelu, Alteu i Alteu XL.

Španělské MPV je na trhu od roku 2004, prodloužená Atea XL se začala prodávat o dva roky později. Tvůrcem křivek Altey byl Walter de‘ Silva, který vozu navrhl obloukový prolis na boku a zvýrazněné oblouky na obou koncích auta. Poznávacím znakem Altey se ale staly stěrače, ukryté v předních A-sloupcích. Takové řešení jedni vynášejí do nebes, jiní zase ostře kritizují.

Nejlépe hodnocenou recenzí je ta od uživatele Aischylose, který vlastní loni vyrobenou Alteu s motorem 1,4 (63kW). Majitel o svém autě říká, že si ho hned získalo líbivým designem. Mezi kladné vlastnosti vozu řadí prostorný interiér s mnoha odkládacími schránkami a pohodlné sedačky. Negativem jsou podle něj naopak stěrače umístěné v předních A-sloupcích. Pokud vůz zapadne sněhem, stěrače nemůžou plně zajíždět a můžou se zničit.

V garáži uživatele paja1980 je Altea z roku 2005 s motorem 1,6 (75 kW). Důvodem nákupu tohoto automobilu byla především cena nižší než u konkurenční Škody Octavia či VW Golf. Vlastník si pochvaluje podvozek auta, prostorný a pohodlný interiér. Jako nevýhoda je naopak řazen hlučnější motor, horší výhled ven a chybějící vyhřívaná zpětná zrcátka.

Alteu XL v terénní verzi Freetrack vlastní uživatel kask, který při nákupu vozu žádal pohon všech kol. Majitel vychvaluje jízdní vlastnosti Altey XL, její pohodlné sedačky a prostorný interiér. Výhodou a nevýhodou zároveň jsou již zmiňované stěrače v předních sloupcích. Sice se pod ně nedostanou žádné nečistoty, zároveň ale tlusté sloupky vytvářejí velké slepé úhly. Slabou stránkou jsou také plastové díly, které se v zimě snadno ušpiní solí. Navíc pod ně teče voda, což může vést ke vzniku koroze.

Zbývající uživatelská hodnocení Altey a Altey XL najdete na Moje.auto.cz. V případě jakéhokoliv nezodpovězeného dotazu se neváhejte zapojit do diskuze.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (0)