Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda chce vyrábět nábytek. Co říkáte na stylovou židli?

Jan Mička
Diskuze (25)
Designový směr Kodo je aplikován také na vybavení domácností. Co byste například řekli židli Mazda 3?

V automobilovém průmyslu není výjimkou, že se výrobci vedle vozů zaměřují také na jiná odvětví. Například Škoda vyrábí kolekci jízdních kol, Ferrari „rýžuje“ velké peníze třeba na oblečení a Porsche s divizí Porsche Design zasahuje do všeho od psacích potřeb až po mobilní telefony.

Ono to samozřejmě není špatně a je fakt, že pravověrný fanoušek té či oné značky by měl mít doma něco, co na ni odkazuje. Mezi takové se nově řadí i Mazda, která vyrábí – světe div se – nábytek. Stylová židle, kterou vidíte na fotografii, je navržena přesně podle filozofie Kodo – Soul of Motion, vypadá fantasticky a neměla by chybět v pracovně žádného z příznivců japonské automobilky.

Samotná výroba takové židle není pouze výstřelem do tmy, ale promyšlenou taktikou, kterak vzbudit v majitelích vozů Mazda jakési vnitřní vnímání značky. To je na jednu stranu fakt, na druhé straně se však stále jedná o business. A co budeme povídat – pěkně výdělečný business. Neexistuje ale jediný důvod, proč nábytek Mazda neschválit.

Jan Mička
Diskuze (25)
28. 9. 2021 17:54
Nábytek
Upřímně nevím, zda by se měla Mazda pouštět do nějakých takovýchto projektů, protože jak už zmiňují ostatní, Mazda zase až tak kvalitní věci nedělá, takže bůh ví, jak to bude s tím nábytkem... To my, pro naši plánovanou rekonstrukci, raději půjdeme do něčeho, co už známe a tím je - https://www.greenmat.cz/…tek-c184_0_1.htm :) Takže tak... Mějte se hezky.
30. 9. 2020 00:45
Nábytek
Myslím si, že by se mazda měla vykašlat na nábytek a nekazit tak další věci, které ještě zkazit jdou :-D Ne teď vážně, ten nábytek neni vůbec hezký a nevím, kdo by si něco takového koupil. Daleko hezčí nábytek je třeba na stránkách https://www.hmnabytek.cz/ :)
1. 10. 2014 14:51
Re: ok?
Jo, s Lexusem se na servisní prohlídky nejezdí. A když už, tak jsou zadax, že jo? ;-)
1. 10. 2014 14:49
Re: ok?
Idiocie je to leda pro tebe. Někdo právě ve Fabii za 400 talířů vidí výborný nákup. Nemůžeš svou optikou hodnotit preference jiných. Teda můžeš, ale to smrdí idiocii víc než fabka za 400.
1. 10. 2014 10:10
Kecy 2 !
Koukám, že yntelygentní ofce mi dala mínus. Tak já reaguji odkazem na originál článek z 11 dubna 2013 !!! : [odkaz]
Mazda unveils KODO Chair at Milan Design Week
Žídle je samozřejmě prvoplánově reklama na auta a ne na sezení.