Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazdy 3 jsou v cíli cesty, dvě nedojely. Co se jim přihodilo?

Aleš Jungmann
Diskuze (49)
Na trase dlouhé 15 tisíc kilometrů se může přihodit leccos, důvody nedojetí dvou vozů z osmi jsou však poměrně netradiční.

Cesta osmi vozů Mazda 3 z Hirošimy do Frankfurtu je u konce. Po ujetí 15.000 km konvoj vozů Mazda3 protnul pomyslnou cílovou pásku v evropském a vývojovém středisku Mazdy v Oberuselu u Frankfurtu přesně na čas. Čtyři z osmi vozů, které se expedice zúčastnily, budou k vidění na letošním autosalonu IAA ve Frankfurtu. Jeden bude součástí expozice B12 v hale č. 9 a tři další budou stát na venkovní ploše. Aut však do Frankfurtu dojelo pouze 6. Co se stalo?

Po více než deseti tisících kilometrech plných děr a kamenů zastavili dva vozy běloruští celníci a dá se jen těžko předjímat, kdy (a zda vůbec) jim bude povolen vstup do Polska. Inu, svět je plný paradoxů.

Pevninská část Mazda Route3 začala 3. srpna po vylodění ve Vladivostoku. Účastníci po cestě projeli dva kontinenty, devět časových pásem a na třicet velkoměst. Během expedice mohli účastnici vidět jezero Bajkal, pohoří Altaj nebo ledové jeskyně v Kunguru. Všude, kam přijela, se kolona vozů Mazda3 setkávala s milými úsměvy, máváním, přátelskou zvídavostí a někdy i potleskem. Tedy až na běloruskou celnici, pochopitelně.

„Úžasné dobrodružství! Kdybych měl vybrat nejpůsobivější aspekt, byla by to interakce – s místními lidmi, s účastníky Mazda Route3, s podpůrným týmem a samozřejmě také s auty,“ řekl organizátor Sascha Postner, který výpravu doprovázel celou cestu z Vladivostoku až do Frankfurtu. Také Auto.cz bylo u toho a to na úvodní části cesty z Vladivostoku do Blagověščensku.

Aleš Jungmann
Diskuze (49)
Avatar - JDM
9. 9. 2013 13:16
Re: Roupama už nevědí ...
právě a proto si budem nalejvat vodou za 30kč v lahváču >:D radši starobrno než plzeň
Avatar - JDM
9. 9. 2013 13:10
Re: To je vše?
>:D z odpadu zeměkoule máš auto možná tak ty >:D
9. 9. 2013 12:56
Re: Roupama už nevědí ...
Nejlepší jsou stejně Svijany ;-)
9. 9. 2013 12:53
Re: To je vše?
a co by na těch novech autech po pouhých 15tkm mělo být k zjišťování? Že je to pořád všechno stejný jako to bylo?
9. 9. 2013 12:51
Re: To je vše?
blbečka ještě beru, ale proč proboha komunistickej? Jak si na takovou kravinu přišel?