Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes A se v USA prodávat nebude

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Mercedes-Benz třídy A se do Ameriky nepodívá ani ve své třetí generaci. Místo něj se zdejší zákazníci dočkají modelu CLA.

Mercedes-Benz podle serveru Autoweek severoameričanům nenabídne novou generaci třídy A. Nejmenším osobním vozem značky Mercedes-Benz ve Spojených státech tak bude ještě nějakou dobu třída C.

Prvním Mercedesem postaveným na platformě nové třídy A, který vstoupí na trh v USA se má v roce 2013 stát kompaktní čtyřdveřové kupé s označením CLC nebo CLA, jehož světová premiéra se má uskutečnit na letošním autosalonu v Pekingu.

Teprve po tomto modelu mají do Severní Ameriky zamířit i další Mercedesy postavené na stejné platformě. Údajně se má jednat o tři až čtyři modely, kterým právě kompaktní čtyřdveřové kupé vyšlape cestičku.

Novými modely, které by mohly dorazit i do USA se pravděpodobně stanou připravované kombi CLC Shooting Brake a malé SUV BLK. Zda nakonec dorazí i pětidveřové a třídveřové provedení třídy A, které by zde mohlo stejně jako v Evropě konkurovat Audi A3 Sportback není zcela jasné.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
22. 8. 2012 19:40
Fiha, Mercedes dokazal vyrobit hatchback
To je ale kriku, ze Mercedes dokazal vyrobit hatchback.
10. 4. 2012 10:24
A co
Neboj, maji BMW :-!
Avatar - Lonestarstate
10. 4. 2012 10:23
Škoda
Fakt škoda, děcka ze střední nebudou mít čím jezdit >:D