Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz: 12 úplných novinek do roku 2020

David Bureš
Diskuze (0)
V následujících šesti letech chce Mercedes-Benz mimo jiné představit stylové kombi nebo sportovně laděné SUV.

Souboj německých luxusních automobilek o titul největšího výrobce luxusních aut na světě se stále přiostřuje a jednotlivé značky dále vyplňují zbývající mezery na trhu. Mercedes-Benz, který je v prodejích až třetí po BMW a Audi, chce do roku 2020 představit hned 12 nových aut.

Do této dvanáctky se přitom nepočítají nové generace stávajících modelů, má se jednat o úplné novinky, které aktuálně nemají přímého předchůdce. I z toho důvodu šéf vývoje Mercedesu Thomas Weber hovoří o největším rozšíření nabídky značky v její historii.

Zatímco o charakteru některých novinek se již ví, jiné zatím zůstávají zahaleny tajemstvím. Už v druhé půlce listopadu by na autosalonu v Los Angeles měla debutovat nová prodloužená verze třídy S s přídomkem Maybach. Nabídku S-Klasse má dále rozšířit ještě superluxusní varianta Pullman a zřejmě také kabriolet.

V první polovině příštího roku na trh dorazí stylové kombi CLA Shooting Brake odvozené již od nabízeného sedanu. Rodina kompaktních Mercedesů s pohonem předních kol se tím zastaví na pěti modelech, v nové generaci této rodiny by ale její nabídku mohlo rozšířit třeba kupé.

V segmentu SUV chystá Mercedes konkurenta pro BMW X6, který se má jmenovat MLC. Spekuluje se rovněž o příchodu menšího SUV s hranatým stylem offroadu G.

Zcela nové modely nejsou tím jediným, na čem inženýři Mercedesu aktuálně pracují. Od deseti modelů má být nově odvozena plug-in hybridní verze. Díky takovým vozům a vyvíjeným úspornějším motorům automobilka splní přísnější emisní normy, které v EU vstoupí v platnost v roce 2021.

Mercedes-Benz v současnosti rozhodně nespí, na rozšíření nabídky ale čile pracuje také konkurence. Audi třeba chystá malé SUV Q1, velkoprostorový vůz s pracovním označením Spacer a patrně i elektromobil na bází VW e-Up!. BMW zase postaví delší verzi MPV 2 Active Tourer (možná nazvanou 4 Active Tourer), luxusní SUV X7 nebo sportovní kupé M2.

David Bureš
Diskuze (0)