Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Edition 1: Sportovní sedan s designovými doplňky

David Bureš
Diskuze (14)
CLA 45 AMG Edition 1 nabízí pouze designové prvky, technika pod kapotou zůstala stejná s výchozím modelem.

Verze Edition 1 je už tradicí pro nově představené modely značky Mercedes-Benz. Nejnověji se tohoto provedení dočkalo CLA 45 AMG, tedy vrcholná varianta tohoto kompaktního sedanu.

Aerodynamický paket vychází z běžného CLA 45 AMG, novinkou je však nenápadný spoiler na zádi, který snižuje vztlak zadní nápravy při vysokých rychlostech. Matně černá mnohapaprsková kola z lehkých slitin jsou 19palcová, za nimi se rýsují červeně lakované brzdové třmeny.

Automobil je možné objednávat v bílém, nebo černém laku. Za příplatek je dodávána černá metalíza, šedá metalíza, stříbrná metalíza a speciální stříbrný lak magno. Celek doplňují pruhy na bocích karoserie a červeně lakované detaily.

Vnitřek je černý, tuto barvu doplňují kontrastní červené detaily. Sedadla s červeným prošíváním kombinují kůži s mikrovlákny. Kůže se objevuje také na horní části palubní desky.

Oproti sourozenci A 45 AMG ve verzi Edition 1 jsou změny minimální. Vylepšené áčko dostalo i větší přední splitter nebo nová křidélka na předním nárazníku.

Pod kapotou se nic nezměnilo. CLA 45 AMG Edition 1 je tak poháněn turbodmychadlem přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem o výkonu 265 kW a točivém momentu 450 N.m, který spolupracuje se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou AMG Speedshift DCT. Poháněny jsou obě nápravy.

České ceny CLA 45 AMG Edition 1 ještě nezná, je však jisté, že se automobil bude prodávat i na našem trhu. Prodej CLA 45 AMG startuje v červenci.

David Bureš
Diskuze (14)
1. 7. 2013 13:10
Re: somarina
to ti ide o vykon alebo o komfort radost z jazdy spotreba kvalita atd? ;-)
1. 7. 2013 09:32
Re: CLA
Nojo A 45 AMG s kufrem by taky mohla být slušná zábava... Předpokládám, že pofrčí stejně jako Ačko... [odkaz] :-)
Avatar - happy_driver
30. 6. 2013 22:08
Re: somarina
Skoda riesit, blbeckom tahto rangu by sa mali pridelovat poradove cisla.
Takze co skor otestujes od AMG? A alebo CLA? Alebo ta predbehnem? :-)
Avatar - twistedTSD
30. 6. 2013 19:05
Re: CLA
NAPROSTO souhlasím! Design Mercedesu mi také začíná připadat poněkud "korejský", až kolotočářský. Nedávno jsem měl možnost omrknout A, CLA a E naživo a můj dojem se příliš nezměnil. Zejména u prvního jmenovaného jsem se při pohledu na záď (respektive světla) až zděsil. CLA mi připadalo o něco lepší, nicméně stále "Korea"...S Éčkem (po FL) jsem takový problém neměl, ale to je tím, že na jeho krásně ostrých, jednoduchých rysech se (pochopitelně) ani po FL moc nezměnilo.
30. 6. 2013 18:51
Re: somarina
pocuvaj ma ty tu, ja myslim co sa tika o autach ze sa nerozumeju do aut ze si kupia CLA podla ich vkusu celkom vyzera dobre ale neviedia o aute nic, je mercedes tak si ho kupia myslim to tak a nie ako ty o gramatike ale si uhadol som na zakladke ale do aut sa celkom rozumiem ;-) >:D >:D