Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dosavadní Mercedes-Benz G ještě nekončí! Prodává se dál

Martin Tolar
Diskuze (0)
Ještě nedávno jste v showroomu Mercedesu potkali pohrobek minulosti, terénní Mercedes-Benz třídy G. Dnes je ale nahrazen novou generací. Ale přesto si starý dobrý model můžete ještě stále koupit jako nový.

Ano, nový Mercedes-Benz třídy G vypadá skoro stejně jako předchozí verze. Nic jiného by ostatně fanoušci asi automobilce neodpustili. Ale právě v tom slůvku „skoro“ je problém, protože některým ani to nestačí. Pokud i vy jste tak velcí staromilci, nezoufejte. Stále si totiž můžete předchozí generaci koupit zcela novou, bez všech modernizací a designových kudrlinek. Pravda, ne u nás, ale stačí přejet hranice a v Německu, směnit těžce vydělané peníze za zcela nový kus starého poctivého off-roadu. Tady se totiž stále prodává verze G Professional určená spíše pro práci. Stejnou možnost mají také zákazníci na Blízkém východě nebo v Austrálii.

Professional nemá všechny ty luxusní a honosné prvky, které z hranaté krabice dělají v osobní verzi drahý odznak společenského postavení. V terénu ale kožené čalounění a dotyková obrazovka moc nepomohou, takže když máte Géčko jako služební, chcete raději funkční prvky. Z nového Géčka ale podobná verze odvozená není, alespoň prozatím. Takže když si pořídíte drahé G Professional, dostanete starou dobrou verzi datující se minimálně k roku 1990, kdy se Géčko dělilo na dvě verze – pracovní W461 a luxusní W463. A právě W461 pokračuje na některých trzích, kde nevadí omezená nabídka motorů splňujících pouze normy Euro 5. O auto mají stále velký zájem vládní služby, armády a firmy fungující v těžkém terénu, jako jsou lesy, hory nebo lomy.

Stále tedy probíhá výroba tří verzí Professional – klasická dodávka, osobní verze se sedačkami a prodloužená verze 6x6. A to na starých linkách v továrně Magna-Steyr v Grazu, hned vedle linky na nové géčko W464. Interiér sice připomíná stále rok 1990, ale v dobrém slova smyslu. Vzhledem k vysoké míře poptávky to navíc není krátkodobá akce a dá se předpokládat, že takto na lince vydrží ještě několik měsíců, možná let. Takže šanci na jeho koupi ještě chvilku mít budete.

Martin Tolar
Diskuze (0)